Appelazijn als haarverzorging? Ja, dit is mijn favoriete hoofdhuidconditioner!

Voor vet haar. Voor haar dat niet wil groeien. Voor beschadigd haar en een vermoeide hoofdhuid die verlichting nodig heeft. Al deze problemen worden opgelost dankzij EEN HOOFDHUIDCONDITIONER MET APPELAZIJN! <3

Deze cosmetica gebruik ik thuis gebruik en heeft zijn kracht bewezen. Ik gebruik het elke keer als ik merk dat er iets fout gaat met mijn haar. Het helpt me in de dagelijkse struggle voor mooi en gezond haar.

Waarom hou ik van appelazijn? Waarom beschouw ik het als cosmetica?

Er zijn twee redenen waarom ik appelazijn gebruik voor mijn haar: het is goedkoop en toegankelijk. Oh, en het is super effectief.

Ik zou elk haarprobleem (roos, vette wortels, geïrriteerde hoofdhuid) op kunnen lossen met een verschillend cosmetisch product waarvan wordt gezegd dat ze een super geavanceerde formule hebben. Oké, kan ik doen maar dit kost me veel tijd en daarnaast ook veel geld.

In appelazijn vind ik veel verschillende eigenschappen die goed van pas komen bij de verzorging van mijn haar, en dat zonder conserveermiddelen, parabenen en andere dingen die een negatieve invloed kunnen hebben op mijn haar.

Waar bestaat appelazijn uit?

Ik zal in een paar woorden uitleggen waarom appelazijn een oplossing is voor beschadigd, zwak, dof en ruw haar.

Als eerst (en het belangrijkst) bevat de samenstelling van appelazijn geen synthetische toevoegingen. In plaats daarvan bevat het veel aminozuren, zuren (zoals coumarinezuur, cafeïnezuur), pectine en polyfenolen. Het klinkt waarschijnlijk alsof ik Chinees praat maar het enige wat ik tegen je wil zeggen is dat de ingrediënten van appelazijn ervoor zorgen dat het natuurlijk is en een erg effectief haarverzorgingsproduct.

Wat zijn de voordelen van appelazijn?

Appelazijn is het waard om op het haar te gebruiken omdat het:

 • ontstekingen en jeuk kalmeert
 • antibacterieel is
 • de hoofdhuid reinigt
 • de problemen met vette haarwortels verminderd
 • roos tegengaat
 • haargroei stimuleert
 • haaruitval voorkomt
 • haar verzacht en laat glanzen
 • de pH-waarde van de hoofdhuid in balans brengt.

Recept voor een hoofdhuidconditioner met appelazijn

Het is tijd voor de held van deze blog: een hoofdhuidconditioner gemaakt van appelazijn. Moet je het haar alleen spoelen met appelazijn en that’s it? Helaas is het niet zo eenvoudig.

Een goede hoofdhuidconditioner met appelazijn is een mengsel van pure azijn en water; 2 eetlepels azijn en 250 ml water. Het is niet verstandig om pure azijn te gebruiken omdat dit het haar kan uitdrogen! Als je beide ingrediënten gemengd hebt doe je de conditioner in een fles met verstuiver. Je gebruikt het nadat je het haar gewassen hebt.

Gebruiksaanwijzing:

 1. Was het haar met een shampoo zoals je dit normaal ook doet.
 2. Gebruik een handdoek om het overschot aan water te verwijderen (doe dit zachtjes).
 3. Spray het haar in met de conditioner.
 4. Masseer de hoofdhuid, wrijf het product in.
 5. Wacht een tijdje en spoel het haar daarna uit.
 6. Droog het haar zoals je dit normaal ook doet.

Samenvatting. Wie raad ik deze conditioner aan?

Dit moet echt duidelijk zijn: een hoofdhuidconditioner met appelazijn is niet voor iedereen. Als je uitgedroogd en beschadigd haar hebt moet je voorzichtig zijn met dit verzorgingsproduct omdat het deze problemen juist kan verergeren.

Degenen die snel irritaties hebben die door aroma’s veroorzaakt worden kunnen deze conditioner ook beter niet gebruiken. De geur van azijn is intens. Ik moet wel zeggen dat de geur snel vervliegt, je ruikt het alleen tijdens het gebruik.

Afgezien van deze twee groepen raad ik het iedereen aan om deze hoofdhuidconditioner met appelazijn te proberen!

Tags: , , , , , ,

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares