Bloemenwater: wat het is en waarom ik ervan hou!

Ik heb recent besloten om mijn beauty kit te upgraden. Ik heb bijna alle kant-en-klare cosmetica vervangen met natuurlijke of zelfgemaakte producten. Bloemenwater, ook wel bekend als hydrosolen, zijn mijn favoriet geworden. Na een paar weken gebruik moet ik zeggen dat de resultaten spectaculair zijn! Wat zijn hydrosolen precies en hoe gebruik je ze? Geniet van dit artikel!

Wat zijn hydrosolen?

Bloemenwater is het bijproduct van de extractie van olie. Ze hebben een subtiele geur en veroorzaken nauwelijks allergische reacties. Hydrosolen zijn natuurlijk en bevatten geen parabenen, conserveermiddelen en synthetische stoffen. Het belangrijkste doel van bloemenwater is het herstellen en behouden van de pH balans. Onthoud dat: bloemenwater dat op de juiste manier gebruikt wordt opent de poriën van de huid en verbetert de absorptie van conditionerende stoffen in de huid.

Hydrosolen geven verbluffende effecten voor alle huidtypes. Ze hebben het beste conditionerende effect op de gevoelige, droge, strak aanvoelende, gedehydrateerde, gezwollen, rode, couperose huid. Als jouw huid vet is kun je het in de zomer gebruiken. Kies een toner voor de andere seizoenen. Hierdoor houd je jouw huid in vorm, voorkom je een ongezonde glans en puistjes (ook na de zomer).

Welk bloemenwater is het best voor jou?

Hier is geen duidelijk antwoord op. Het maakt niet uit welke hydrosol je kiest, je zult de beste conditionerende krachten krijgen. De beste bloemenwaters zijn:

  • Toverhazelaar hydrosol: reinigt de poriën en vermindert de talgafscheiding.
  • Verbena hydrosol: doet hetzelfde als toverhazelaar hydrosol.
  • Dwerg everlast hydrosol: bedoeld voor de dunne, gevoelige, gevoelige, couperosehuid en om acne en ontstekingen te behandelen.
  • Damask rozenwater: kalmeert de geïrriteerde huid, vermindert de activiteit van haarvaten.
  • Linde hydrosol: precies goed voor de vette, vochtarme of ontstoken huid.
  • Lavendel hydrosol: de beste voor beginners!

Hoe moet ik bloemenwater gebruiken?

Er zijn geen strikte regels die je moet volgen als je bloemenwater gebruikt. Ik gebruik bloemenwater in plaats van een toner of samen met een toner. Als je bloemenwater graag wil uitproberen, onthoud dan wel dat het geen make-up remover is. Breng het niet aan met een wattenschijfje omdat je dan het product verspilt (het wattenschijfje zal het bloemenwater absorberen). Dus hoe gebruik ik een hydrosol? Doe het op je handpalm, dep het op de huid of spray het op je huid. Bloemenwater helpt de hydrolipidenbalans te herstellen. Na de hydrosol kun je een serum, olie, gel of moisturizer gebruiken zodat het beter geabsorbeerd wordt.

Tags: , , , ,

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares