Hoe aloë vera mijn huid redde! Mijn geheim om af te rekenen met een zonverbrande huid

Ik moet toegeven dat ik iets doms heb gedaan. Je weet dat ik van zonnebaden houd, recent heb ik het echt overdreven. Zelfs zonnebrand hielp niet meer en mijn huid werd heel rood na een hele dag buiten. Gelukkig heb ik een oplossing gevonden voor dit probleem. Blijf lezen om erachter te komen hoe aloë vera me verlichting heeft gebracht en hoe het voor de zonverbrande huid gezorgd heeft.

Aloë vera voor het zonnebaden

Voordat je jouw prachtige lichaam blootstelt aan de zon moet je onthouden om een zonnebrand te gebruiken die jouw lichaam zal beschermen tegen UVA- en UVB-straling. Beide kunnen serieuze schade aanrichten aan de huid, geloof mij. UVA-straling veroorzaakt bijvoorbeeld micro ontstekingen die meehelpen aan fotoveroudering. UVB-stralen zijn verantwoordelijk voor het produceren van melanine maar ook voor het veroorzaken van een verbrande huid.

Gelukkig kun je deze nare consequenties voorkomen met aloë vera. Je kunt het zowel extern als intern gebruiken. Onthoud dat het jou niet voor 100% tegen de zon gaat beschermen. Daarom moet je het samen met een zonnebrand gebruiken. Waarom zou je aloë vera gebruiken? Aloë vera hydrateert, kalmeert irritaties en voorkomt premature veroudering.

Aloë vera na het zonnebaden

Ik heb aloë vera op mijn lichaam gebruikt direct na thuiskomst. Als ik dit eerder gedaan had zou ik irritaties kunnen voorkomen. In mijn geval werkte het vanaf het moment dat ik het aanbracht: mijn huid werd aangevuld met water en binnen no time verlichtte het de irritatie. Aloë sap vermindert roodheid op de huid, de prikkende sensatie en het strakke gevoel.

Gebruik aloë vera na het zonnebaden

Er zijn veel manieren om aloë vera te gebruiken. Het product dat ik gekozen heb bevat 99% pure aloë vera, maar je kunt voor elk product met aloë vera gaan dat je wil. Wat mij betreft zijn de producten die UV-filters en aloë-sap combineren vrij algemeen. Je kunt een bijvoorbeeld een mist of spray gebruiken. Natuurlijk kun je ook je eigen cosmetica maken om jouw lichaam te kalmeren na het zonnebaden.

DIY: Toner met aloë vera

Leg de volgende ingrediënten klaar: een paar aloë bladeren, groene komkommer (verlicht ook irritatie), kalmerend kruidendestillaat en een fles met een verstuiver. Bewaar je zelfgemaakte cosmetica in de koelkast en gebruik het ’s ochtends en/of ’s avonds, of elk tijdstip waarop je het wil gebruiken. Hoe maak je de toner klaar? Haal het vruchtvlees van de aloë uit de bladeren, combineer het met komkommersap en kruidendestillaat. Meng dit en giet het dan in de fles met verstuiver.

Hoe ga jij om met een zonverbrande huid?

Tags: , , , , , , , ,

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares