Is een houten antistatische kam een goede aankoop?

De rage voor milieuvriendelijke producten heeft ook de wereld van haarmaniakken overgenomen. Meiden die veel aandacht geven aan haarverzorging gebruiken vaak een antistatische houten kam. Wat is het effect hiervan en wat zijn de grootste voordelen? Veel plezier met het lezen van deze blog!

Welke kam is beter? Plastic vs hout

De meerderheid van de vrouwen die veel tijd aan het haar besteden gebruiken een houten kam. Het doet wonderen, hout voorkomt statisch haar. Bovendien zijn zulke accessoires zacht en vrij van haakjes (in tegenstelling tot plastic kammen) zodat de haarschubben er niet aan blijven haken en dus worden beschermd tegen beschadiging. De tanden van houten kammen zijn niet scherp dus je hoofdhuid wordt beschermd tegen irritatie.

Welke houten kam kies je?

De beste kam is er één die niet aan het haar trekt en de hoofdhuid niet irriteert. Tegelijkertijd helpt de kam je om de look te creëren die je voor ogen hebt. Als je een kam uitkiest, let dan op de lengte en grootte van de tanden, hoe de tanden staan en check of de kam eenvoudig schoon te maken is. Een geschikte kam vervangt elke borstel, inclusief de borstels die gemaakt zijn van het haar van wilde zwijnen. Onthoud om het haar niet te kammen als het nat is. Hierdoor slijt de kam snel en kan het haar alsnog beschadigd raken.

Voordelen van een houten kam:

  • Het haar wordt niet statisch.
  • Het haar wordt zachter.
  • Geschikt voor alle typen haar.
  • Is vriendelijk voor zowel het haar als de hoofdhuid.
  • Stimuleert haargroei.
  • Masseert de hoofdhuid.
  • Voed doordat het talg over het haar verspreid wordt.
  • Verwijdert viezigheid.

Hoe gebruik je een houten kam?

Je gebruikt hem net als elke andere kam of borstel. Een kam met wijde tanden wordt gebruikt om nat haar te kammen en een kam met de tanden dicht bij elkaar om het kapsel te creëren.

Hoe houd je een houten kam schoon?

Je moet hem na elk gebruik wassen, het liefst met warm water en zeep of shampoo. Zorg ervoor dat je het teveel aan water met een papieren doekje droog dept en laat de kam aan de lucht drogen. Er is een handig trucje dat je misschien wil proberen. Kies een haarolie die bij jouw haar past. Wrijf deze olie af en toe over de kam. Daardoor blijft de kwaliteit van de kam langer goed.

Tags: , , , ,

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares