Maagdruppels: De beste hoofdhuidconditioner die ik ooit gehad heb!

Kun je maagdruppels op de hoofdhuid gebruiken? Heeft het zin? Voordat je denkt dat ik gek geworden ben, bekijk jouw maagdruppels eens: weinig hoofdhuidconditioners bevatten zoveel kruiden!

Een paar weken terug besloot ik te kijken wat het effect van maagdruppels op mijn haar en hoofdhuid is. Natuurlijk ga ik je de resultaten vertellen. Voordat ik dat doe ga ik eerst vertellen hoe ik op het idee kwam om maagdruppels op mijn haar te gaan gebruiken.

Maagdruppels als hoofdhuidconditioner: Van idee naar de praktijk

Ongeveer 4 weken geleden heb ik mijn medicijnkastje opgeruimd. Ik bekeek de houdbaarheidsdatum van mijn maagdruppels en las de ingrediënten. Het blijkt dat maagdruppels rijk zijn aan kruiden. Deze kruiden worden ook vaak gebruikt in haarproducten omdat ze haargroei stimuleren en haaruitval tegengaan!

Op dat moment besloot ik maagdruppels een kans te geven en ze op mijn haar te testen. Het ergste wat er zou kunnen gebeuren is het verspillen van tijd en een mogelijke hoofdhuidirritatie veroorzaakt door de kruiden, maar ik ging er vanuit dat het geen ernstige gevolgen zou hebben.

Waar bestaan maagdruppels uit? De fijnste formule voor een hoofdhuidconditioner

Ik denk dat we moeten beginnen met het analyseren van de ingrediënten van normale maagdruppels. Hieronder vind je een lijst van de meest voorkomende kruidenextracten in maagdruppels:

  1. Sint-janskruid-extract: is ontstekingsremmend en rustgevend, daarom zag ik het als een goed alternatief voor een hoofdhuidconditioner. Sint-janskruid-extract wordt gebruikt in preparaten tegen kaalheid omdat het de haarzakjes versterkt en de haargroei versnelt.
  2. Pepermunt: staat bekend om het bestrijden van roos en het in balans brengen van de pH-waarde van de huid. Het verfrist de hoofdhuid en voorziet deze van vitamine A en C, ijzer, calcium, kalium en magnesium. Wanneer het op de hoofdhuid wordt aangebracht krijg je een aangenaam koud gevoel.
  3. Valeriaanwortelextract: beter bekend als een kalmeringsmiddel. Op het haar heeft het een bacteriedodend (perfect tegen roos) en rustgevend effect. Ook gaat dit extract een vette hoofdhuid tegen.
  4. Gentiaanwortelextract: is bacteriedodend en fungicide. Dit extract helpt bij het omgaan met infecties en daarom is het nuttig bij de behandeling van een problematische hoofdhuid (bijv. Aangetast door roos).
  5. Bittere sinaasappel: dit heeft vele toepassingen. Het helpt ook bij afvallen. Het bevat stoffen die de stofwisseling versnellen, maar waar we meer in geïnteresseerd zijn, zijn de ontstekingsremmende en bacteriedodende effecten.

PAS OP!

Naast kruidenextracten bevatten maagdruppels ook andere stoffen. Zulke maagdruppels moet je niet op de hoofdhuid gebruiken! Zoek naar maagdruppels die volledig uit kruidenextracten.

Hoe gebruik je maagdruppels als hoofdhuidconditioner?

Ik wil beginnen met zeggen dat het gebruik van maagdruppels als alternatieve, effectieve hoofdhuidconditioner vrij populair is. Je moet je wel realiseren dat deze hoge concentratie kruidenextracten irritaties kunnen veroorzaken. Gebruik daarom een kleine hoeveelheid. Meng een aantal druppels met water zodat het mengsel minder geconcentreerd wordt.

Zo gebruik ik het:

  1. Ik maak mijn haar vochtig met mijn handen en droog het niet af.
  2. Ik neem een aantal druppels op mijn natte handen.
  3. Ik wrijf de druppels tussen mijn handpalmen.
  4. Ik wrijf de verdunde maagdruppels op mijn hoofdhuid.
  5. Ik masseer de hoofdhuid 15 minuten lang met mijn vingertoppen.

Wanneer is het beste moment om maagdruppels te gebruiken? Zulke conditioner geeft het beste resultaat als het 30-40 minuten voor het wassen gebruikt worden. Deze periode is lang genoeg voor de kruiden om de hoofdhuid te beïnvloeden, maar niet lang genoeg om de hoofdhuid te irriteren.

Maagdruppels als hoofdhuidconditioner: Effecten

Hier is de samenvatting, een paar woorden over de manier waarop maagdruppels invloed hebben op het haar en de hoofdhuid.

Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit zo’n krachtige conditioner gebruikt. Geen van de producten van de drogist werkt op zo’n geweldige manier als verdunde maagdruppels. Ik ben verbaast hoe sterk en dik mijn haar na 3 weken is. Ook heb ik minder last van haaruitval. Mijn haar krijgt juist meer volume omdat de kruidenextracten haargroei stimuleren. Mijn hoofdhuid blijft schoon en fris en ik heb geen last meer van roos.

Ik vind maagdruppels de beste hoofdhuidconditioner! Probeer het eens! 🙂

Tags: , , , , , ,

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares