Mijn glanzende haar. Hoe laat je het haar glanzen in 3 stappen?

Laatst zei iemand dat mijn haar er zo zacht en strak uitzag. Ik bekeek wat oude foto’s en kwam tot de conclusie dat het waar is en mijn lokken niet altijd zo zijdezacht en glanzend waren. Wil jij weten hoe mijn haarverzorgingsritueel eruit ziet? Dit heb ik geprobeerd en getest om glanzend haar te krijgen!

Bovenal: het geheim van mooi haar is de gezondheid ervan. Geloof mij, prachtig haar is niet beschadigd. Daarom regenereer, voedt en hydrateer ik mijn lokken. Soms (af en toe, als ik het echt nodig heb) gebruik ik de stijl- of krultang om de look te krijgen die ik voor ogen heb.

MIJN MANIEREN OM TE VERBAZEN MET GLANZEND HAAR

Stap 1

Haar met olie behandelen voor het wassen

Oliën maken het meest belangrijke deel uit van mijn haarverzorging. Hierdoor krijgt mijn haar de verbluffende glans, wordt het van binnenuit gevoed en versterkt. Het effect op de hoofdhuid is opmerkelijk, irritaties worden verliest en de balans komt weer terug. Dit vertaalt zich naar sterker, dikker haar dat meer volume heeft en niet meer uitvalt.

Welke olie raad ik aan? Dit is een lastige vraag omdat de olie aan jouw persoonlijke behoeften moet voldoen. Ik gebruikte vaak argan- en katoenzaadolie omdat mijn haar beschadigd was. Ik ben nu gewisseld naar zoete frambozenzaadolie om mijn haar gehydrateerd te houden en het te laten glanzen.

Tegenwoordig ben ik geen uren meer bezig met het behandelen van mijn haar, maar als beginner kun je dit zeker doen. Ik ben nu tevreden met frambozenolie. Ik laat dit 15 minuten in mijn haar zitten, misschien iets langer als ik meer tijd heb.

Stap 2

Zacht het haar wassen

Als je glanzend haar wil moet je vriendelijk omgaan met jouw lokken. Als je teveel wrijft of trekt raken de haarzakjes beschadigd. Hierdoor breekt het haar sneller en krijg je last van gespleten punten. We weten inmiddels allemaal dat beschadigd haar dof wordt.

De manier van wassen heeft ook invloed op de conditie en glans van het haar. Het haar raakt snel beschadigd tijdens het wassen. Ik wil je daarom aanraden om shampoo zonder wasmiddel te gebruiken. Was het haar twee keer achter elkaar (verdun de shampoo altijd met wat water).

Als we het over wassen hebben, moet ik je ook wat vertellen over het föhnen. Ik heb een ionische föhn en gebruik altijd koele lucht omdat hete lucht het haar kan beschadigen en uitdrogen. Ik gebruik een föhn met een ronde kop, het haar wordt daar zacht van en je hoeft het niet te martelen met een stijltang.

Stap 3

Haar lamineren

De beste manier om zijdezacht, glanzend haar te krijgen is een behandeling met gelatine en conditioner. Ik gebruik dit al jaren.

Waarom is het zo effectief? Het haar wordt vaak blootgesteld aan factoren die het haar beschadigen. Het haar moet daarom beschermd worden. Een masker met gelatine brengt een dun, beschermend laagje op het haaroppervlak. Hierdoor wordt het haar zacht, sluiten de haarschubben, blijven vocht en voedingsstoffen in het haar zitten en gaat het glanzen.

Het is nu tijd om de brandende vraag te beantwoorden: hoe behandel je jouw haar thuis met gelatine? Het lijkt misschien lastig, maar dit valt heel erg mee. Ik maak mijn gelatine masker in een paar minuten: doe 3 eetlepels warm water over een theelepel gelatine. Meng dit en laat het afkoelen. Als het afgekoeld is voeg je een beetje van je favoriete conditioner toe. Dit mengsel breng je aan op het haar en zet je vast met een badmuts. Laat het 45 minuten zitten. Ik spoel het uit en föhn mijn haar. That’s it!

Waarom probeer je het niet?

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares