De zoektocht naar de perfecte schaduw. Welke haarkleur past het best bij jou?

Ik zou mezelf geen kenner van haarverf willen noemen maar ik weet één ding zeker: het is een drama als jou haarkleur niet bij jouw gezicht past. Daarom ga ik een onderwerp bespreken dat al duizenden keren besproken is. Ik wil een aantal punten toevoegen die ik cruciaal vind. Laten we beginnen: hoe kies je de perfecte haarkleur voor jouw gezicht?

Ik denk dat we moeten beginnen met focussen op de belangrijkste aspecten waar je over na moet denken voordat je jouw haarkleur verandert. Het maakt in dit geval niet uit of je het bij de kapper laat doen of zelf thuis doet.

Waarom is het een slecht idee om het haar te verven met een kleur die jij mooi vindt?

Denk eens na.. vind jij de haarkleur van iedereen mooi? Niet echt hè. Zelfs als ik nauwelijks kijk wanneer iemand me op straat passeert trekt de haarkleur toch altijd de aandacht. Om eerlijk te zijn kijk ik altijd als ik iemand zie met een vreselijke haarkleur, als de haarkleur iemand veel ouder doet lijken of niet bij de huidskleur past. Dit zijn een paar redenen waarom een slechte keus in haarkleur fataal kan zijn.

Een geschikte, perfecte haarkleur garandeert ons een jeugdige look. Het is ook het benoemen waard dat je geen heftige make-up meer hoeft te gebruiken als jouw haarkleur past bij jouw huidskleur. Hoe kan dit? Een geschikte haarkleur voorkomt dat het gezicht bleek lijkt. Klinkt goed, toch?

In welke kleur zou jij jouw haar moeten verven? Een korte gids voor beginners

Als je jezelf afvraagt welke haarkleur je moet kiezen, geef dan aandacht aan twee belangrijke zaken. De haarkleur die bij jou past wordt bepaald door:

  • De tone van de huid (warm of koud)
  • Kleur van de ogen

Voordat je op zoek gaat naar de juiste kleur: bepaal de tone van jouw huid en de kleur van je ogen. Dankzij deze informatie zul je de keuze in haarkleur erg reduceren. Het zal dan veel makkelijker zijn om de best passende haarkleur te kiezen.

Binnen een paar seconden loop je door een stappenplan op weg naar de beste haarkleur voor jou. Het is, in tegenstelling tot wat je misschien denkt, echt niet zo moeilijk. Als je aandacht geeft aan een aantal aspecten (ik ga ze later benoemen) leer je snel om de meest geschikte haarkleur te kiezen. Misschien kun je vriendinnen hier straks ook wel mee helpen!

DONKER OF NIET?

Het eerste waar je jezelf op moet focussen is de illusie. Ons brein neemt ons soms in de maling, wat lastig kan zijn bij het kiezen van de juiste kleur.

Het principe is eenvoudig: donker haar accentueert gelaatstrekken bij mensen met een lichte huidskleur. Als je een donkere huidskleur hebt zal lichter haar je slanker doen lijken. Dit is waarom sommige kleuren ons een ‘volle’ look geven en andere kleuren ons slanker doen lijken. Verrast dit je?

GELAATSTREKKEN

Je moet ook rekening houden met de gelaatstrekken. Deze kunnen scherp of zacht zijn. Het kiezen van een haarkleur bepaalt of de gelaatstrekken geaccentueerd of gecamoufleerd zullen worden. Donker haar maakt de gelaatstrekken meer zichtbaar en lichter haar camoufleert ze juist meer. Zo simpel is het!

Hoe kies je eenvoudig een haarkleur? Bepaal jouw schoonheidstype en vind een passende kleur

Ben jij de lente, zomer, herfst of winter? Dit hangt allemaal af van jouw huids- en oogkleur. Het is goed om het te weten omdat verschillende schoonheidstypen er beter of juist slechter uitzien bij bepaalde haarkleuren.

  • Lente: de huid heeft de kleur van een perzik, groene of blauwe ogen. Vermijd askleur, ga voor warme kleuren zoals goud, honingblond, bruin, warm rood en het populaire aardbei blond.
  • Zomer: de huid is roze en de ogen blauw, groene of bruin met een beetje grijs. Kies voor zilver of askleurige lokken die het haar oplichten: platinablond of brons. Vermijd mahonie, koper en andere goudachtige kleuren.
  • Winter: lichte, koele huidskleur en donkerbruine, grijze of diepblauwe ogen. Verwarm jouw look met donkere schaduwen en verbeter de natuurlijke haarkleur door een blauw-en-zwart glans, aubergine of mahonie kleur.
  • Herfst: bruine tinten, groene, blauwe of turquoise ogen. Deze doen het goed als ze omringt worden door natuurlijke kleuren zoals warm brons: goud, koper, nootkleur en warm blond.
Tags: , , , ,

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares