Doen & Niet doen – hoe geniet je van lang en prachtig haar?

Hey, meiden!

Vandaag zal ik jullie mijn kleine geheim verklappen. Jullie zullen erachter komen hoe ik mijn haar zo lang heb laten groeien. Niet gemakkelijk … maar het is me gelukt. Nu komt mijn haar tot het midden van mijn rug, en het blijft groeien! Als je ook langer haar wilt hebben, lees dan verder om te leren wat je wel en niet moet doen. Veel plezier!

Regel één: Gebruik een hydraterend masker

Zowel je haar als je hoofdhuid gehydrateerd houden is de basis voor een goede haarzorg. Een goede hoeveelheid water in het lichaam voorkomt vroegtijdige vergrijzing en veroudering van het haar. Als je niet genoeg vocht levert, wordt je haar broos, dof, ruw en vatbaar voor schadelijke factoren van buitenaf. Hoe verzorg ik mijn hoofdhuid? Ik gebruik het hydraterende masker, door het twee keer per week aan te brengen op schone en vochtige lokken. Na een paar minuten spoel ik het uit. Het resultaat? Een glanzend, veerkrachtig en sterk kapsel!

Regel twee: rustig borstelen

Ik kam mijn haar nooit als het nat is, want dit kan leiden tot zwak haar dat gevoelig is voor schade. Ik gebruik altijd natuurlijke, zachte borstels of kammen met wijde punten. Verschillende winkels bieden accessoires die worden gemaakt van hout, ivoor, parel of haren van wilde zwijnen. Als je zulke gadgets gebruikt, ben je er zeker van dat je haar perfect gekamd en geconditioneerd zal zijn. Hoe kam je je haar goed? Verdeel het in kleinere secties; buig je hoofd naar beneden of naar één kant. Trek niet aan je lokken, want zo wordt je haar zwak en zal het uitdunnen.

Regel drie: Verzorg je haarpunten

Als je wilt dat je haar lang groeit, moet je je haarpunten verzorgen. Daarom hydrateer ik ze en maak ik ze glad, om het kapsel er geweldig en gezond uit te laten zien. Knip de punten elke twee maanden. Onthoud dat het knippen van gespleten punten je haargroei niet zal versnellen! Als je het haar echter niet knipt, zullen ze meer en meer schade veroorzaken. Het resultaat is dat je meerdere centimeters moet afknippen. Je plan om je haar lang te laten groeien zal eindigen in een gefaalde poging.

Regel vier: Gebruik cosmetica en supplementen

Hoe groei je je haar snel lang? Verzorg het van buiten en vanbinnen. Gebruik cosmetica met veel vitaminen en micronutriënten. Verrijk je dieet met supplementen voor hoofdhuidverzorging. Eet een portie groenten en fruit bij iedere maaltijd. Vermijd zoute snacks, fast food en bruisende drankjes.

Regel vijf: Bescherm tegen schade

Bescherm je haar tegen veranderende weersomstandigheden. Vermijd styling met hitte. Versterk de natuurlijke beschermlaag van je haar. Het zonlicht, hoge temperaturen, onzorgvuldig borstelen, regelmatig verven en het gebruik van sterk uitdrogende producten (inclusief stylingcosmetica) kunnen de conditie van je hoofdhuid sterk verzwakken. Als je een prachtig kapsel wilt hebben, moet je de allerbeste zorg geven aan je hoofdhuid en haar.

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares