Ik heb ureum op mijn haar gedaan! Wat gebeurde er?

Hey, hoi, hallo!

Sinds een paar maanden experimenteer ik met meer geavanceerde haarverzorging. De laatste keer heb ik ureum toegevoegd aan mijn favoriete haarmasker. Wat er gebeurde was ver boven verwachting. Als je nieuwsgierig bent wat het jou kan brengen om het haar op die manier te behandelen: lees verder! Daarna kan je met verschillende stoffen experimenteren op jouw haar.

Hydraterende middelen voor het haar

Hydraterende middelen zijn stoffen die verantwoordelijk zijn om vocht vast te houden in het haar. Als we ze verkeerd gebruiken zullen ze het haar juist uitdrogen in plaats van het te hydrateren en glans en zachtheid te geven. Daarom moet je altijd verzachtende middelen gebruiken na de hydraterende middelen. Het hydraterende middel dat ik laatst gebruikt heb was ureum.

Wat is ureum?

Ureum is een stof die vooral voor medicinale en verfraaiende doeleinden gebruikt wordt. De effecten zijn gerelateerd aan de concentratie waarin het gebruikt wordt. 10% of hoger zorgt voor een exfoliërende werking, tussen de 5% en 10% hydrateert, verzacht en geeft glans. Zover ik weet wordt ureum vaak toegevoegd aan huidverzorgingsproducten (handcrèmes, bodybalsem of aan een voetenbad).

Hoe gebruik je hydraterende middelen op het haar?

Er zijn drie manieren om dit te doen:

  • Als onderdeel van een masker of conditioner: combineer ureum met een andere cosmetica en breng dit aan op het haar, of gebruik het om een olie af te spoelen die je eerder gebruikt hebt.
  • Als onderdeel voor shampoo: verdun de shampoo met warm water en voeg de ureum toe.
  • Als haarspoeling: meng ureum met verwarmd kraanwater en spoel het haar hiermee uit.

Voordelen van ureum voor het haar

Welke effecten had ureum op mijn haar? Mijn haar werd glanzender, zacht en veerkrachtig. Daarnaast was het diep gevoed. Ik heb het gemengd met een conditioner en aangebracht op gewassen haar. Na 20 minuten heb ik het haar opnieuw gewassen, met een fijne shampoo. Daarna heb ik mijn haar aan de lucht laten drogen.

Ureum op het haar: voor beginners

Wil je het zelf ook proberen? Neem deze adviezen dan in acht:

  1. Gebruik in het begin maar een kleine hoeveelheid ureum. Zo kun je zien hoe jouw haar erop reageert.
  2. Gebruik ureum niet elke keer als je het haar wast: het is beter om het om de 5 wasbeurten te gebruiken.
  3. Ureum is een wit poeder dat verkruimeld moet worden. Alleen dan kan je het toevoegen aan water, shampoo of een masker.
  4. Onthoud dat je ureum maar aan één haarverzorgingsproduct toe moet voegen.
  5. Ureum is alleen online verkrijgbaar.
Tags: , , , , , , , , ,

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares