Zelfgemaakt make-up Ideeën

Het toepassen van make-up is een kunst, een ambacht dat expertise en precisie vereist. Maar voordat je die perfecte cat eye-liner of die vlekkeloze foundation kunt toepassen, heb je de juiste producten nodig. Winkel make-up producten kunnen soms erg prijzig zijn. Gelukkig zijn er tal van doe-het-zelf make-up ideeën die gemakkelijk, betaalbaar en net zo effectief zijn!

DIY Lipstick

Een lippenstift maken is eenvoudiger dan je denkt! Alles wat je nodig hebt is bijenwas, sheaboter, kokosolie en de kleur van je keuze gulden poeder.

  1. Smelt 1/2 theelepel bijenwas en 1/2 theelepel sheaboter in de magnetron of au bain-marie.
  2. Voeg eens gesmolten, 1/2 theelepel kokosolie en voldoende kleurpoeder toe om de gewenste tint te krijgen.
  3. Giet je mengsel in een leeg lippenstiftbuizen en laat het volledig afkoelen en uitharden.

DIY Foundation

Voor degenen met een gevoelige huid, is een doe-het-zelf foundation een geweldig idee. Maak je eigen foundation met slechts vier natuurlijke ingrediënten: cacaopoeder, kaneel, notenolie en lavendelolie.

  1. Meng 2 eetlepels cacaopoeder en 1/2 theelepel kaneelpoeder door elkaar.
  2. Voeg een eetlepel notenolie en 2 druppels lavendelolie toe en meng het goed.
  3. Voor meer dekking voeg je meer cacaopoeder toe en voor minder dekking voeg je meer notenolie toe. Experimenteer een beetje om de perfecte tint te krijgen!

DIY Eyeliner

Deze doe-het-zelf eyeliner is gemakkelijk te maken, langdurig, en smeert echt makkelijk. Je hebt alleen kokosolie, sheaboter en geactiveerde houtskool nodig.

  1. Smelt 1/2 theelepel kokosolie en 1/2 theelepel sheaboter samen.
  2. Meng een theelepel geactiveerde houtskool erdoor en roer tot het glad is.
  3. Giet in een kleine container en laat afkoelen en uitharden voordat je het gebruikt.

Er gaat niets boven het plezier van zelfgemaakte make-up. Deze recepten kunnen worden aangepast aan je persoonlijke huidtint en voorkeur, en zijn ook vrij van schadelijke chemicaliën. Maak een bewuste beslissing om voor jouw huid te zorgen en probeer deze doe-het-zelf make-upideeën vandaag nog!

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel
0 shares