Ga voor een stralende look! Hoe kom je van die donkere wallen af?

Handen omhoog voor degene die weleens last hebben gehad van die lelijke donkere wallen onder de ogen!

Ik denk dat ik veel handen zou zien als ik jullie kon zien. Dat verbaast me niet want deze wallen zijn een veelvoorkomend probleem waar veel mensen mee worstelen (niet alleen vrouwen).

Ongeveer één op de vier vrouwen heeft last van gezwollen oogleden en donkere kringen onder de ogen! Zo kwam ik op het idee voor de blog van vandaag 🙂

Om te beginnen moeten we de belangrijkste vraag beantwoorden: waar komen deze wallen vandaan? Ik ben me ervan bewust dat er serieuze oorzaken zijn en het van veel verschillende dingen afhangt.

Oorzaken van gezwollen ogen

Over het algemeen is de wallen van de onderste oogleden, of zogenaamde gezwollen ogen, het gevolg van de opeenhoping van lymfevloeistof onder de huid. Het is helaas niet eenvoudig om de oorzaak te achterhalen omdat het onmogelijk is om één hoofdoorzaak van deze aandoening te bepalen.

Het is mogelijk dat we deze gevoeligheid voor gezwollen oogleden van onze ouders geërfd hebben (fijne erfenis, niet?). Ook krijgen we sneller last van wallen als we ouders worden. We willen het graag ontkennen maar door de leeftijd komen we voor dit soort problemen te staan en worden de spieren slapper (de orbiculaire spieren in dit geval). Daardoor wordt de huid losser en minder elastisch.

Aan het bovenstaande kunnen we niet veel veranderen. Er is nog een groep oorzaken waar we wél iets mee kunnen. De effectiefste manier om een probleem op te lossen is het verwijderen van de oorzaak.

Waardoor worden donkere kringen en gezwollen oogleden veroorzaakt?

  • Voor een lange periode te weinig slaap, slapeloze nachten.
  • Ongebalanceerd voedingspatroon, tekort aan voedingsstoffen.
  • Verslavingen zoals roken, alcohol, etc.
  • Sedentaire levensstijl, langzamere metabolisme.
  • Hart, bloedsomloop, nier, schildklier ziekte.
  • Teveel blootstelling aan de zon, niet genoeg bescherming.

Remedies voor donkere kringen en gezwollen oogleden

Er zijn twee oplossingen. We kunnen ons door een professional laten behandelen om de wallen te laten verwijderen maar je kunt dit ook thuis proberen. Beide opties heeft voor- en nadelen.

De professionele procedure maakt gebruik van een laser. Dit is een effectieve tool om voor eens en voor altijd van wallen af te komen. Helaas moet je hier veel geld voor neertellen, veel meer dan voor een oogcrème. Hoe werkt het? De lichtbundel van de laser stimuleert cellen tot intensief herstel. Haarvaten en huidweefsels worden versterkt, de synthese van collageen en elastine wordt versneld en daardoor krijgt de huid onder de ogen een mooie kleur en zal het niet meer gezwollen zijn. Prijzig maar toch effectief. Ikzelf heb toch niet voor deze procedure gekozen.

De andere optie die je hebt is een methode die je thuis kunt doen. Dit is een stuk goedkoper en zeker ook effectief. Je zult wel iets meer geduld moeten hebben voor het resultaat. Ook moet je systematisch te werk gaan. Ik kan dat niet goed maar ga het wel proberen!

Dit zijn (volgens mij) de beste methoden om van donkere kringen en gezwollen oogleden af te komen:

Cosmetica

Ik zou je aanraden om een product zonder olie te gebruiken (zoals een koele gel). Het product moet idealiter ingrediënten bevatten die de bloedsomloop en de lymfen stimuleren (zoals cafeïne). Maak gebruik van ooggels met vitamine C en K, eyebright, ginkgo, peterselie, korenbloem of arnica. Hoe gebruik je een oogcrème als je van die donkere kringen af wil? Net als normaal: dep het met je vingertoppen. De lichte druk van de vingers zal de huid ook goed doen. Deze minimassage deblokkeert de lymfeklieren en voorkomt zwelling.

Koude kompressen

Een koel kompres onder je ogen doet wonderen. Als je wakker wordt met zware oogleden en kringen zo donker dat zelfs de beste foundation ze niet camoufleert, probeer dan stukjes komkommer, gecrushte ijsblokjes in een katoenen doek of een lepel uit de vriezer. Druk ze op de huid en voel het fijne aanraking met frisheid. Deze remedies verminderen zwelling en maken de huid lichter omdat ze de bloedvaten vernauwen.

Theezakjes om van donkere kringen af te komen

Geniet je ’s morgens vaak van een kop hete thee? Gooi het theezakje niet weg, deze kan je helpen de zwelling van de oogleden tegen te gaan. Doe de warme theezakjes op je ogen en ga een paar minuten liggen. De cafeïne vernauwt de vaten zodat de donkere kringen verminderen en minder zichtbaar zullen zijn. Normale thee kan je grootste vriend worden als je van de donkere kringen af wil komen.

Als je andere manieren kent om gezwollen ogen en wallen tegen te gaan, laat ze dan weten! Ik heb het bovenstaande geprobeerd en ik vind de effecten positief, maar zou ook graag wat nieuws testen! 🙂

Tags: , , ,

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares