Oliebehandeling hoofdhuid. Wat zijn de beste oliën voor de huid op het hoofd?

Geloof het of niet, het aanbrengen van een vettige olie op jouw hoofd kan ervoor zorgen dat de hoofdhuid minder vet wordt en het haar langer fris blijft.

Ik was eerst vrij sceptisch over het idee van een oliebehandeling op het hoofd. Ik weet dat veel bloggers dit soort behandelingen doen maar ik had nog steeds wat twijfels en zorgen. Mijn hoofd is gevoelig voor roos en ik was bang dat olie dit alleen maar erger zou maken.

Ik heb voor het eerst een oliebehandeling ondergaan bij de kapper en dit veranderde mijn mening. 🙂 Ik realiseerde me dat er niks was om bang voor te zijn. De olie deed wonderen voor mijn huid. De conditie verbeterde en mijn haar zag er veel beter uit. Ik heb me daarna in dit onderwerp verdiept en ben nu heel enthousiast over het behandelen van de hoofdhuid met olie. 😀

Ik ben er klaar voor om mijn gedachten en ervaring over de beste olie voor zo’n behandeling met je te delen.

Waarom zou je een oliebehandeling moeten doen op de hoofdhuid?

Ik start met het beantwoorden van de meest gestelde vraag over dit onderwerp. Waarom gebruik je oliën op de hoofdhuid? Geloof mij, een goed passende plantaardige olie doet wonderen: het verbetert de conditie van de hoofdhuid en verbetert het uiterlijk van jouw haar veel meer dan een duur, luxe haarmasker.

Je moet olie op het haar gebruiken omdat:

 • Het de hydrolipidenlaag van de huid versterkt.
 • Hierdoor het vochtniveau op peil blijft.
 • De talgproductie hierdoor in balans blijft.
 • De pH-waarde van de huid in balans blijft.

Ook zijn ze helemaal natuurlijk, veilig en rijk aan gezonde vetzuren, mineralen, vitaminen en plantensterolen! <3

Effect oliebehandeling hoofdhuid

Ik ben me ervan bewust dat je eerst moet bekijken welke resultaten het oplevert als je zo’n product regelmatig gebruikt. Dus, wat zijn de voordelen van oliën voor de hoofdhuid?

 • Voordat ik begon met het gebruik van oliën was mijn hoofdhuid extreem geïrriteerd en gevoelig voor roos. Ik kon niet van dit probleem afkomen, zowel anti-roosshampoo als scrub hielpen niet. Ik denk dat dit de reden was waardoor mijn haar uitdunde en uitviel.
 • Na het eerste gebruik merkte ik dat mijn huid kalmer was en de irritatie verlichtte. Na het föhnen was mijn haar zachter, gladder en glanzender. Na een tijdje kwam de roos terug en raakte mijn huid weer geïrriteerd.
 • Na ongeveer twee weken gebruik begonnen al mijn haar-gerelateerde problemen te verdwijnen. Roos bleef niet meer terugkomen, mijn huid jeukte niet, mijn haar was niet meer dun en werd sterker. Regelmatig gebruik van oliën zorgde ervoor dat mijn huid beter gevoed en gehydrateerd was.

Ik zou nu niets meer aan mijn haar willen veranderen: het is lang, dik, sterk en volumineus! Ook heb ik geen problemen meer met mijn huid.

Welke oliën zijn het beste voor de hoofdhuid?

De effecten hangen, zonder twijfel, af van de soort olie die je gebruikt. Niet elke olie werkt op de hoofdhuid. Sommige oliën werken beter op ons haar of de huid van ons gezicht.

Dit zijn (voor mij) de beste oliën voor een oliebehandeling voor de hoofdhuid.

 • Mosterdolie: wordt geëxtraheerd van de zaadjes van mosterd en is rijk aan diverse vitaminen en mineralen (incl. anti-aging vitamine E en zink). Mosterdolie heeft een geweldig effect op de hoofdhuid, het stimuleert de bloedsomloop, kalmeert ontstekingen en hydrateert.
 • Castorolie: dit is één van de meest bekende en goedkoopste oliën. Je kunt het online overal kopen. Het is dik en regelmatig gebruik op de hoofdhuid stimuleert groei, vermindert haaruitval en irritaties. Ook gaat het roos tegen.

Klisolie: dit is een waardevolle bron van vitaminen en natuurlijke stoffen die de haargroei stimuleren. Het heeft een bacteriostatisch en schimmelwerend effect en voorkomt ontstekingen. Het bevat zwavel, dit repareert het haar en vermindert roos.

 • Fenegriekolie: dit wordt geperst van de zaden van de fenegriekplant. Laatst heb ik dit gebruikt voor een hoofdhuidconditioner, deze rook naar kippensoep. Fenegriekolie heeft een geweldig verzorgend effect op een geïrriteerde hoofdhuid en vermindert jeuk (en daardoor roos).
 • Thee-olie: thee-olie wordt gebruikt voor het reinigen en helen van de huid. Het heeft antibacteriële, schimmelwerende en antivirale eigenschappen. Hierdoor werkt het heel goed tegen roos, luizen en andere infecties.
 • Rozemarijnolie: dit is een etherische olie die bekend staat vanwege de voordelen voor de gezondheid. Door deze olie te gebruiken ga je haaruitval en roos tegen. Het verlicht de droge hoofdhuid.
Tags: , , , , ,

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares