Oogserum vs oogcrème – welke is beter?

Hallo, mijn lievelingen.

Ik weet dat de meesten van jullie je niet bezighouden met de verzorging van de huid rond de ogen, maar — misschien zijn velen van jullie op dit moment zenuwachtig — vanaf het moment dat je 25 jaar oud bent moet je “wat grondiger kijken” naar het onderwerp, want ongeveer rond deze tijd beginnen de collageenvezels af te nemen. Het resultaat? De eerste lachrimpels, donkere kringen onder de ogen en wallen, algehele verzwakking van de conditie van de huid. Een juiste huidverzorging kan ervoor zorgen dat je trager ouder wordt en het is de sleutel voor de keuze voor de juiste crème of het juiste serum.

Precies. De meeste vrouwen denken nooit aan het verschil tussen een oogcrème en -serum. Is het beter om een crème of serum te kopen voor het gebied rond de ogen? Hoe werken de twee?

Het antwoord is simpel: een serum is effectiever omdat het talloze hooggeconcentreerde bestanddelen bevat die dieper in de huidlagen geraken (oogserum bevat kleinere deeltjes, zodat het de huid beter kan penetreren en zich kan concentreren op het verbeteren van de externe huidlaag). De oogcrème is een cosmetica die werkt op het oppervlak en de uitstraling, elasticiteit en algehele conditie verbetert. Het is de perfecte oplossing om beide te combineren — op deze manier heb je invloed op alle huidlagen en voorzie je het niet alleen van regeneratie maar ook van bescherming voor de externe lagen.

Veel vrouwen kiezen voor de huidverzorging in de ochtend een oogserum omdat het lichter is en beter wordt geabsorbeerd, dus het laat geen vettig, lelijk laagje achter op het gezicht. De oogcrème is beter voor de verzorging ’s nachts — het is dik en vol en kan een perfecte invloed “uitoefenen” op de slapende en rustende huid.

Jonge meiden die geen oogcrème nodig hebben met liftende en anti-rimpelwerking, kunnen een oogserum gebruiken voor de nacht en in de ochtend kunnen zij een standaardgezichtscrème aanbrengen. Het zal genoeg zijn om de huid te voorzien van een juiste verzorging. Echter, na het 35e levensjaar moet de huid worden behandeld met meer verzorging en daarom is een serum en crème tegelijkertijd de beste oplossing. Ten eerste moet je het lichte en snel absorberende serum aanbrengen en daarna de dikkere oogcrème. Een ding is zeker: serum is een geweldige uitvinding die werkt waar de kracht een oogcrème eindigt. Hoe eerder je begint met het gebruik van een licht serum, hoe beter het is voor jouw delicate huid onder de ogen.

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares