TOP 10 Fouten in de haarverzorging

Er zijn verschillende fouten op het gebied van haarverzorging die we allemaal maken. We moeten ons best doen om ze te vermijden. Ik weet dat als geen ander, mijn haar is er vreselijk beschadigd en uitgedund door geweest.

Hieronder vind je de meest voorkomende fouten op het gebied van haarverzorging. Wat moeten we vooral niet doen? Waar wordt ons kapsel slecht van?

HAARVERZORGINGSFOUTEN [TOP 10]

1. Stylen met hitte (krullen, stylen, föhnen met een ronde borstel), specifiek zonder de juiste bescherming.

Hitte is de grootste vijand van het haar. Als je dit niet weet zul je nooit mooi haar hebben.

Een te hoge temperatuur (zelfs van het water waar je jouw haar mee wast/spoelt) opent de haarschubben en maakt het haar grof, onhandelbaar en beschadigd. Te vaak krullen, stylen of föhnen kan leiden tot onherstelbare veranderingen in de haarstructuur en de enige manier om er vanaf te komen… is afknippen.

Als je de föhn niet op wil of kan geven: gebruik hem vriendelijk. Gebruik koele lucht en houdt veilige afstand tot het haar. Onthoud ook om het haar met producten te beschermen voordat je gaat föhnen.

2. Maskers en conditioners op de verkeerde manier gebruiken (vooral gebaseerd op eiwit of reparerende producten).

We denken altijd dat ons haar grof, pluizig en beschadigd is, maar dit is niet altijd zo. Laten we de kopers van haarverzorgingsproducten wakker maken.

Onze haarproblemen zijn soms het resultaat van een tijdelijke slechte conditie, een reactie op slechte weersomstandigheden of kleine hormonale veranderingen. Het kan zijn dat je als reactie hierop reparerende maskers of conditioners gaat aanschaffen, maar hierdoor kan het haar overbelast raken met eiwit waardoor de conditie van het haar nog slechter wordt.

3. Lang haar laten groeien zonder het regelmatig bij te laten knippen (vechten voor elke millimeter!).

Dit punt houden we kort: het is een must ook regelmatig het haar te laten bijknippen. Gespleten puntjes zien er niet alleen maar slecht uit. Het betekent dat je één stap verwijderd bent van het verlies van waardevolle voedingsstoffen en water. Je moet beide vermijden: laat jouw haar regelmatig knippen. Haar met gezonde puntjes is makkelijker te stylen, groeit sneller en is simpelweg gezonder. Duidelijk, toch?

4. Slechte timing, conditioner te snel uitspoelen, shampoo te lang in het haar laten.

Handen omhoog als je de instructies op de verpakkingen leest! Niemand?

Helaas wordt er vaak geen rekening gehouden met de instructies op het gebied van tijd van haarverzorgingsproducten (deze fout staat onder het kiezen van de foute producten voor de behoeften van het haar). We zijn geneigd om shampoo langer in te laten trekken zodat de shampoo het haar grondig kan reinigen, maar in plaats daarvan eindigen we met een droge en geïrriteerde hoofdhuid. Ook spoelen we haarmaskers vaak te snel uit. Dit product heeft meer tijd nodig om diep door te dringen en van binnenuit te gaan werken.

5. Direct spectaculaire resultaten verwachten, zonder producten genoeg tijd te geven.

Dit punt is gerelateerd aan het punt dat we maskers vaak niet lang genoeg in laten werken. Vaak hebben we ook zulke verwachtingen van andere haarverzorgingsproducten. Elk cosmetisch product dat we aanbrengen op het haar moet direct werken en jouw haar er in een vingerknip weer prachtig uit laten zien. Dat is wat we willen.

Helaas hebben haarverzorgingsproducten wat tijd nodig om effect te geven. Je kunt het haar niet binnen een dag repareren. Je moet het versterken, de beschadigde structuren moeten opnieuw opgebouwd worden, het haar moet intensief gehydrateerd worden en het water moet ook opgeslagen worden in het haar. Dit heeft langdurige activiteit nodig. Geloof mij, reparatie binnen een nacht is onmogelijk.

6. Allerlei verschillende producten testen, elk nieuwe product dat op de markt gebracht wordt, elke cosmetica die je aangeraden wordt door vriendinnen.

Vrouwen worden aangetrokken tot nieuwe producten. We houden ervan om cosmetica te testen die we nog nooit gebruikt hebben. We nemen altijd veel testers mee uit de winkel.

Helaas houdt ons haar hier niet van. De lokken raken gewend aan sommige ingrediënten en reageren slecht op ongepaste ingrediënten. We moeten onthouden dat ‘nieuw’ niet een synoniem is voor ‘goed’. Het is verstandig om te blijven bij producten en behandelingen die getest en bewezen zijn.

Begrijp me niet verkeerd! Ik adviseer je niet om nooit een nieuw product te testen of te blijven bij het product dat jij het best vindt. De behoeften van het haar verschillen per seizoen en de progressie die we hebben gemaakt met ons haarverzorgingsritueel. Daarom moeten we producten kiezen die aan deze behoeften tegemoet komen, niet een product dat trendy is.

7. Alleen investeren in haarverzorgingsproducten van de kapper en ze ook bij de kapsalon kopen (met een hoge marge).

Ik dacht altijd dat de producten van de kapsalon beter waren.. ik weet eigenlijk niet waarom. Dit is een misvatting. De prijzen zijn niet alleen veel hoger maar de producten worden vaak ook niet aangeraden voor het welzijn van onze kapsels. Het is alleen maar een voorbeeld van slimme marketing. Zoek naar pareltjes op de markt, bij de drogist of online, maar niet bij de kapsalon: je zult er veel voordeel van hebben, niet alleen financieel.

8. Slapen met los haar. Een hoofdkussen van jouw haar immers niet beschadigen, toch?

Ik heb ooit eens gelezen dat een zijden hoofdkussen goed voor je haar zou zijn. Ik deed mijn haar los en viel in slaap op mijn zijden hoofdkussen. Vandaag benader ik dit onderdeel iets anders.

Slapen met je haar los kan schade veroorzaken, hoewel een zijden kussensloop ook kan helpen tegen gespleten punten. Dat is geen onzin. Als het haar over een ruwe kussensloop gewreven wordt raakt het beschadigd. Het splijt en breekt en vaak trekken we ook onbewust aan de lokken. ’s Ochtends worden we wakker met klitten en onhandelbaar haar.

Een tip voor jou: als je jezelf geen zijden kussensloop kan veroorloven, doe dan een knot of een vlecht in het haar om het haar te beschermen.

9. Problemen met camoufleren. Een mooi effect creëren in plaats van het probleem op te lossen.

Vroeger gebruikte ik obsessief vloeibare zijde omdat mijn haar er direct zacht, glanzend en mooi van werd.. De waarheid is dat ik het probleem alleen camoufleerde. Onder het laagje zijde was mijn haar beschadigd, gespleten en erg poreus.

In plaats van het probleem te camoufleren moeten we die oorzaak achterhalen en dat oplossen! Het effect zal dan langer aanhouden, maar je moet ook langer wachten om het resultaat te bereiken.

10. Het haar verven zonder hier goed over na te denken.

Ik heb vast al eens eerder gezegd dat ik geen fan ben van het verven van je haar. Ik vind het niks anders dan de haar structuur veranderen. Je moet niet verbaast zijn als je eerder stro hebt dan natuurlijk, mooi haar wanneer je het haar vaak verft en je dit niet op de goede manier doet.

Laten we stoppen met het verven van ons haar en met behandelingen zoals extensions. Bleken moet onze nr. 1 vijand worden. Ons haar zal ons belonen door er prachtig uit te zien! 🙂

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares