Zelfgemaakte methoden voor pigmentvlekken. Verzorg je huid

Het onderwerp van vandaag is ONGEWENSTE PIGMENTATIE!

Je zult het er zeker mee eens zijn dat pigmentatie een nachtmerrie is van duizenden vrouwen. Er zijn weinig effectieve methoden om die ongenodigde huidveranderingen weg te krijgen, maar toch zo vele factoren veroorzaken ze. Al meerdere weken strijd ik er tegen om een effen en gladde huid te hebben en vandaag zal ik mijn methodes met jou delen. 🙂

Nr 1. Ken je vijand

Wat is pigmentatie? Het is niets anders dan de verstoringen in het werk van de melanocyt die verantwoordelijk is voor de kleur en teint van de huid. Het resultaat is ongewenste veranderingen, zoals donkere vlekken op de huid, kleine sproetjes etc. Meestal ziet dit er niet mooi uit.

De meest voorkomende redenen voor pigmentatie:

  • veelvuldige blootstelling aan zonnestraling,
  • hormoonschommelingen, zoals zwangerschap,
  • huidveroudering,
  • bijnierinsufficiëntie of hyperthyreoïdie.

Nr 2. Laat de strijd maar losbarsten

Als je eenmaal het een en ander weet over pigmentaties, kun je er tegen strijden. Het eerste dat je moet doen is de hierbovengenoemde factoren beperken, indien waar mogelijk. Echter, dit kan niet voldoende zijn wanneer de donkere vlekken zich al op je gezicht bevinden. Dan moet je zelfgemaakte methoden proberen voor pigmentaties — allemaal getest door mij.

# citroensap

Grote hoeveelheden vitamine C in citroensap is geweldig om pigmentaties te verwijderen en de huid te verlichten. Pers een halve citroen uit en wrijf systematisch over die huiddelen met pigmentaties.

# gewone yoghurt

Zure melk dat je kunt vinden in de yoghurt, karnemelk of bonny clabber is een bron van melkzuur met exfoliërende en reinigende eigenschappen. Dankzij die producten zal de huid glad worden en een effen huidteint krijgen.

# honing

Het heeft intense en antioxidanten- en reinigende eigenschappen, dus je moet overwegen om dit toe te voegen aan gezichtsmaskers. Natuurlijke is honing is geweldig voor pigmentaties, maar je moet het enkele keren per week gebruiken voor een langere periode.

# olijfolie

Plantaardige oliën (niet alleen olijfolie maar deze is het makkelijkst verkrijgbaar) bevatten veel vitamine E die pigmentaties effectief kunnen verlichten. Wrijf elke avond over het gezicht met een wattenschijfje gedrenkt in olie.

# geraspte mierikswortel

Het laatste voorstel is mierikswortel dat niet alleen zal werken voor mensen met minder gevoeligheid voor de geur. Het reinigt en verlicht de huid. Geraspte mierikswortel, gebruik dit minimaal twee keer per week, enkele weken lang, als een gezichtsmasker.

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares