Emulgator voor haar behandelingen. Hoe krijg je olie makkelijk uit jouw haar?

Het haar behandelen met olie is tegenwoordig helemaal in en ik moet zeggen dat dit ook de meest effectieve manier is om de conditie van jouw haar en hoofdhuid te verbeteren. Het maakt niet uit welke olie je gebruikt, je moet het er altijd uit wassen. Er is een betere manier om de olie uit jouw haar te krijgen dan met shampoo. Bekijk wat we bedoelen met de term ‘emulsify hair’.

Hoe was je olie uit het haar?

Het haar behandelen met olie heeft veel voordelen. Dankzij deze methode voor haarverzorging zijn de lokken zachter, glanzender, beter gehydrateerd en beter gevoed. Het is cruciaal om de olie aan te passen op het type porositeit van jouw haar. Hoog poreus haar moet behandeld worden met een olie met grote deeltjes die makkelijk intrekt in de haarschubben, zoals avocado-olie. Aan de andere kant heeft laag poreus haar een olie met kleine deeltjes nodig, zoals jojoba-olie.

Als de olie niet volledig geabsorbeerd is moet je het er zeker uit wassen. Veel meiden gebruiken daarvoor shampoo met wasmiddel. Dit is geen slecht idee: dit soort product reinigt natuurlijk grondig en verwijdert olie, talg en andere viezigheid. Maar er is wel een betere manier om de olie uit het haar te wassen na een behandeling met olie. Deze methode verzorgt tegelijkertijd het haar en heeft niet zo’n negatief effect als wasmiddel.

Wat betekent emulsify?

Dit betekent het combineren van twee consistenties. je kunt olie opschuimen met water in een crème-achtige consistentie. Een emulgator is een verbinding van twee stoffen. Hetzelfde proces vindt op het haar plaats. De emulgator is een masker of conditioner, een combinatie van water met olie.

Hoe schuim je het haar op?

Er zijn een paar methoden. Eén van deze methode gaat over het opschuimen van het haar. Na ongeveer 15 minuten gebruik je een lichte conditioner en deze spoel je na 45 minuten uit. Gebruik een milde shampoo zonder SLS om er zeker van te zijn dat er geen olie achterblijft in jouw haar.

Een andere methode is emulsify voor het wassen. Breng een olie aan en gebruik een masker of conditioner 15 minuten voordat je het haar gaat wassen. Voor het wassen gebruik je een fijne shampoo. Deze laatste methode doe je op nat haar: gebruik de olie en wanneer je het wil uitspoelen maak je het haar vochtig. Gebruik een conditioner of masker en laat dit ongeveer 10 minuten zitten. Was het haar met een shampoo zonder SLS.

Tags: , , , ,

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares