Mijn manieren om af te rekenen met dof haar. Hoe laat je het haar glanzen?

Welkom Lieve Lezers! 🙂

Mijn blog vandaag gaat over haar dat niet meer glanst. Wil jij afrekenen met dof haar? Top! Hier vind je de meest populaire methoden voor glanzend haar. Snel, eenvoudig en geen dure behandelingen.

Let’s get to the point.

Dof haar: oorzaken

Ik ben geen expert op het gebied van haar en alles wat ik geleerd hebt komt door deze blog. Ben ik erachter gekomen wat de oorzaken van dof haar zijn? Ik heb er wel een aantal opmerkingen over.

Veelvoorkomende oorzaken voor dof haar:

  • UV-straling, langdurige blootstelling aan de zon.
  • Slecht voedingspatroon, tekort aan vitaminen en mineralen.
  • Het haar wassen met hard water.
  • Teveel stress.
  • Slechte haarverzorgingsgewoonten.

Hoe laat je het haar langer glanzen?

Je moet je realiseren dat elk haar potentie heeft en dat het belangrijk is om ervoor te vechten. In de meeste gevallen heb je andere ‘wapens’ nodig voor deze strijd dan een spray die het haar laat glanzen. Dit zal alleen het probleem verhullen. De natuurlijke glans van het haar moet weer terugkomen.

Deze ideeën kunnen je helpen te begrijpen hoe je het haar kunt laten glanzen: snel en, belangrijker, effectief!

1. LET OP JOUW HAAR

Haar dat glanst is gezond haar, hou de conditie van jouw haar in de gaten door de behandeling met natuurlijke oliën, conditioners, maskers en hoofdhuidlotion. Als je de lokken voedt met essentiële voedingsstoffen (ook door het consumeren van de juiste producten) en gehydrateerd houdt zal het haar vanzelf gaan glanzen.

2. BESCHERM HET HAAR TEGEN DE ZON

De zon heeft de meeste invloed op de conditie van het haar. Hoe meer we het haar blootstellen aan UV-straling, hoe sneller het haar glans verliest. Natuurlijk is er een manier om het haar te beschermen tegen de slechte invloed van de zon: natuurlijke olie, mist en lotion gebruiken dat het haar beschermd tegen zonlicht.

3. KAM EN MASSEER REGELMATIG

Een goede manier om het haar te revitaliseren en de glans terug te brengen is kammen en het masseren van de hoofdhuid. Wat bereik je ermee? Deze eenvoudige procedures stimuleren de bloedsomloop waardoor de haarzakjes sterker worden. Hierdoor groeit er sterker en glanzender haar.

4. GEBRUIK EEN CONDITIONER NA HET WASSEN

Als je glanzend haar wil moet je één ding onthouden: gebruik na het wassen altijd een conditioner. Dit beschermt het haar tegen beschadiging en vochtverlies, verzacht het haar en laat het glanzen.

5. REINIG HET HAAR GRONDIG

Maar een paar mensen weten dat dit de beste manier is om de glans van het haar te herstellen. Vaak wordt het uiterlijk van het haar beïnvloedt door achtergebleven resten van haarproducten die het haar verzwakken en ervoor zorgen dat de hoofdhuid niet meer goed functioneert.

Hoe krijg je snel de glans terug?

Voor degenen die op zoek zijn naar oplossingen die snel werken, hier zijn er een paar. Dit zijn supersnelle methoden om de glans van het haar te verbeteren. Naast dat ze effectief zijn, zijn de resultaten ook tijdelijk.

  • Spray: neem een spray die deeltjes bevat die zonlicht terugkaatsen.
  • Azijn haarwas/koud water: spoel het haar na het wassen met een zure haarwas. Bijvoorbeeld frambozen of gewoon koud water. De effecten zijn vergelijkbaar en beide vloeistoffen helpen het haar oppervlak te verzachten waardoor het gaat glanzen.
  • Olie: een paar druppels natuurlijke olie aanbrengen op het haar zorgt voor gladheid en glans.
  • Vloeibare zijde in plaats van conditioner: gebruik een aantal druppels vloeibare zijde op het haar na het wassen en voor het föhnen. Je zult merken hoe zacht en glanzend het haar wordt.

Heb jij meer ideeën om het haar te laten glanzen? Deel ze met me in de reacties! Ik waardeer jullie tips! Misschien zal ik het probleem op een dag op kunnen lossen werken dankzij jullie adviezen.

Tags: , , , , , , ,

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares