Zeg NEE tegen rimpels! Verzorgingsroutine voor de rijpe huid

Hoi meiden!

Rimpels… we haten ze allemaal, maar we krijgen ze uiteindelijk wel. Waarom je moet weten hoe je goed zorgt voor de rijpe huid en wat moet je doen om de verouderingsprocessen te vertragen? Ontdek producten die jouw gezicht er jong uit zullen laten blijven zien!

Hoe weet je dat jouw huid veroudert?

Als je steeds meer verkleuring opmerkt, een droge huid en irritaties, dan is het verouderingsproces in voortgang! De eerste tekenen zijn zogenaamde mimiekrimpels (kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels en fijne lijntjes rond de lippen). De huid verliest zijn elasticiteit, er treedt een dubbele kin op, de nek wordt slap – de eerste tekenen van veroudering.

Wie veroudert het snelst?

Rimpels en verkleuringen verschijnen het snelst bij mensen met blauwe ogen en een lichte huidskleur. Waarom? Omdat zij het meest worden blootgesteld aan zonlicht. Degenen met een donkere kleurskleur hoeven zich niet zo veel zorgen te maken om zulke problemen. Bovendien zal 50% van de mensen die in de leeftijd van 35-50 plastische chirurgie hebben ondergaan, zeer snel oud worden.

Hoe vertraag je de verouderingsprocessen van de huid?

Het enige dat je hoeft te doen, is enkele eenvoudige regels volgen en jouw gezicht zal lang mooi en glad blijven. Als eerste, gebruik een uv-filter. Factor 30 is voldoende om je huid te beschermen tegen het zonlicht, maar factor 50 is de perfecte bescherming. Je moet altijd een zonnebrand gebruiken als je het huis verlaat (zelfs in de winter). Als je van plan bent om lang te zonnebaden, neem dan een zonnebrand mee en gebruik hem gedurende de dag. Breng het product aan op de huid van jouw lichaam en gezicht. Spray je haar met uv-verrijkte oliën. Het haar wordt ook oud!

Wat kun je nog meer doen om veroudering te voorkomen? Eet meer fruit en groente. Laat alcohol, sigaretten en bewerkt voedsel links liggen. Als je een gezond dieet hebt, lever je vitamines, micronutriënten en andere ingrediënten die essentieel zijn voor het juist functioneren van jouw lichaam. Nicotine, alcohol, zware metalen en vrije radicalen versnellen de veroudering. Dus, om de huid mooi en gezond te houden, moet je stress vermijden, voldoende slaap krijgen en voldoende lichaamsbeweging.

Welke ingrediënten helpen je om je jonge en mooie looks te behouden?

Als je je jouw huidverouderingsprocessen wilt vertragen, moet je producten gebruiken met retinoïde, AHA-zuren, hyaluronzuur, antioxidanten, peptiden, keramiden, huid-DNA-regenererende stoffen en verhelderende bestanddelen. Retinoïden en AHA-zuren maken de huid glad, reduceren rimpels en maken de huid strakker. Hyaluronzuur hydrateert, terwijl peptiden en keramiden de huid voeden. Antioxidanten vernietigen vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor het vroegtijdig verouderen van de huid.

Hoe zorg je goed voor je rijpe huid? Welke behandelingen moet je kiezen?

Om te genieten van een jeugdige en gezonde huid, moet je een goede huidverzorgingsroutine volgen. Gebruik elke dag hydraterende cosmetica en vermijd degenen met uitdrogende alcoholen. Schoonheidssalons bieden strak makende, glad makende en verlichtende behandelingen, zoals microdermabrasie, chemische peelings, laser. Als je serieuze problemen hebt met rimpels of ouderdomsvlekken, gebruik dan botox of hyaluronzuurinjecties. Je kunt ook plastische chirurgie overwegen.

Ik hoop dat ik heb geholpen en nu weet je hoe je moet zorgen voor je rijpe huid. Tot ziens! 

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares