Parfum & zonnebrandcrème-de oneven paar

Gaat u binnenkort voor vakantie? Ik ben al terug van mij, want dit jaar, ik gepland de reis eerder dan ik normaal doe. Tijdens mijn serene momenten van luiheid op het strand merkte ik een, heel belangrijk ding en ik wil het met u delen. Misschien zult u een goed gebruik van het maken omdat u niet voor vakantie nog hebt gaan. Daarom werd deze ingang geschreven in een haast. Gelieve mijn excuses te aanvaarden voor dat 😉

Wat is de meest voorkomende fout gemaakt op het toepassen van een zonnebrandcrème?

Ik wist ook niet over, maar het kwam bij mij per ongeluk. Mismatch factor? Onvoldoende hoeveelheid of te veel van het toegepaste product? Verouderd? Ongetwijfeld, al deze factoren hebben een enorme impact op de actie een zonnebrandmiddel levert daarom is het belangrijk om verstandig te gebruiken UV-filters. Echter, ik ben positief dat niemand van u ooit nagedacht over de kwestie die ik ben over te bespreken hieronder.

Is het ooit gebeurd met je dat je je huid hebt verbrand, ondanks het dragen van een zonnebrandcrème?

Dit gebeurde aan me op de vakantie van dit jaar die ik bij de kust doorbracht. Op een dag moest ik naar de plaatselijke winkel, dus ik solliciteerde een zonnebrandcrème voor het verlaten van het appartement. Ik zette op een jurk en ging naar buiten. Helaas, al snel na thuiskomst van deze echt aangename wandeling (het weer was niet zo heet) mijn splijten huid gebied werd rode en bekleed met pijnlijke blaren. Net precies op deze plek, nergens anders, dat was dubbel zo raar voor mij. Wat had ik verkeerd gedaan? Tot slot begreep ik het in de avond, toen ik erin slaagde om te analyseren wat er gebeurd was.

Nou, direct na het aanbrengen van een zonnebrandcrème, net voor het verlaten van het appartement, gebruikte ik… Parfums!

Heeft parfums verzwakken actie van een zonnebrandmiddel?

Ik vroeg een dermatoloog voor advies. Ik ging voor een bezoek al op de volgende dag te zoeken naar iets dat zou kalmeren mijn piercing huid probleem. De blaren wilden niet verdwijnen en bleven uitbreken. Het bleek dat de parfums volledig vervormd de actie geleverd door de zonnebrandcrème! Anders gezegd, parfums desactiveren zonnebrandmiddelen. Bovendien waren ze de belangrijkste oorzaak van de zonnebrand ik leed. Het was niet de schuld van de zon volledig, maar de stoffen de parfums werden gemaakt van.

Nogmaals, parfum en zonnebrandcrème is een oneven paar. Bovendien, de eerste bevat stoffen die kunnen leiden tot fototoxische reacties terwijl ze in contact met de zonnestralen. Onder deze stoffen zijn bergamot etherische oliën, ceder, lavendel, vanille, muskus en Sandal hout, om er maar een paar te noemen.

Hoe parfums te gebruiken tijdens de zomer?

Sinds dat zeer onaangename moment heb ik het vervangen van parfums met aromatische nevels. Zij zijn veiliger voor de gevoelige huid die tijdens de zomer reeds aan extra gevaar wordt blootgesteld. Toch, als we behoefte aan meer intensieve geur, bijvoorbeeld voor een datum, ga je gang en toe te passen parfums, maar toch op de bepaalde plaatsen alleen. Ik gebruik parfums om dagvaardingen, de plaats waar de armen buigen en achter het oor lobben. Daar is de huid dunner en natter die helpt de geur langer te houden. Daarnaast hebben we niet bloot deze huiddelen aan de zon zo veel als we doen met onze splitsing of nek.

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares