Hoe zorg je voor de gezichtshuid? Herfstbehandeling: AHA-, BHA-, PHA-zuur chemische peel

Hallo daar!

De chemische peel is een verfraaiiende behandeling die je zelf thuis kunt doen. Drogisterijproducten zullen dezelfde effecten leveren als schoonheidssalonprocedures. Zijn er verschillen? Het comfort van thuisblijven en de behandel in een rustige en stille omgeving doen.

Huidverzorgingszuren

De chemische peel omvat het zuiveren van de gezichtshuid met zuren. De behandeling bestaat uit het verwijderen van dode huidcellen en onzuiverheden uit de huidporiën, het glad maken van rimpels en verhelderen van pigmentvlekken. Als je kiest voor een thuisprocedure, kies dan gewoon de juiste concentratie van zuren. 5% zuur is het maximum dat je kunt gebruiken voor een doe-het-zelf chemische peel.

Welke soorten zuur zijn er?

Zuren kunnen worden verdeeld in AHA, BHA en PHA. AHA-zuren (glycolzuur, amandelzuur, melkzuur, shikimic, appelzuur) hydrateren de huid, maken rimpels glad, verminderen acne, verhelderen verkleuringen, geven elasticiteit en geven glans aan een grijze huid. BHA- en PHA-zuren (salicylzuur, azelaïnezuur, lactobionzuur) helpen acne te behandelen, beschermen de huid tegen vrije radicalen, stimuleren de vernieuwing van de epidermis en regelen het werk van talgklieren.

Hoe gebruik je zuren?

Als je zelf thuis zuren wilt gebruiken, kies dan kant-en-klare producten met lage concentraties of hoge concentraties zuren om een oplossing te maken. Tijdens de eerste behandeling mag de concentratie van het zuur niet hoger zijn dan 10%. Als de huid exfolieert zonder irritaties kun je bij een volgende behandeling een sterkere oplossing gebruiken. Gebruik 35% zuur van een oppervlakpeel. Om de behandeling af te werken breng je een speciale toner aan (neutraliserend) om de rest van het exfoliërend product te verwijderen.

Stap-voor-stap zuurbehandeling thuis

Grondige make-up verwijdering, wassen en drogen van de gezichtshuid zijn de eerste stap. Vervolgens breng je vaseline aan op je lippen, het gebied rond je ogen en neusslijmvlies om de gevoelige delen van de huid te beschermen tegen irritaties. Breng het zuur aan met een platte borstel (verkrijgbaar bij elke drogisterij), en vermijd de gevoelige delen. Laat het zuur een paar minuten zitten. Daarna veeg je de huid schoon met een toner en breng je een hydraterend masker aan.

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares