5 gezichtsserums die pigmentvlekken verlichten en verkleuringen verminderen

Meiden!

Handen omhoog als je een oneffen huid hebt vanwege die nare donkere vlekken? Ik weet zeker dat het er velen zijn. Ja, ik typte “ons” voor een reden, ik heb namelijk al lang last van een ontstoken huid met vlekken. Gelukkig is dat nu verleden tijd.

In deze blog vind je een lijst met verhelderende gezichtsserums die ik gebruikt heb en jou ook kan aanbevelen. Ik herinner mezelf toen nog, op zoek naar ideeën om met een vlekkerige huid om te gaan. Dit was geen eenvoudige taak. Het was erg lastig om een artikel te vinden met een gids met beste producten en goede oplossingen voor een effen huid. Het had me echt geholpen als ik toen zo’n lijst als hieronder tegengekomen was. 

Oké. We moeten eerst begrijpen wat een ontstoken huid is en wat de oorzaak ervan is. Ik heb wat essentiële informatie verzameld die je bewust laat worden van deze conditie en waardoor je er beter voor kunt zorgen.

Vlekkerige en oneffen huid. Wat is het?

Pigmentvlekken, een type verkleuring van de huid, zijn niks meer dan natuurlijke pigment die niet gelijkmatig verspreidt is onder de opperhuid. Als er teveel pigment in één gebied is, dan zie je een donkere vlek. Sproetjes zijn de meest voorkomende soort pigmentvlekken. Het is interessant dat sproetjes niet gezien worden als vlek, maar andere soorten pigmentvlekken wel. Gek, toch?

Oorzaken van een oneffen huid

Zoals de meesten van jullie weten, worden het aantal sproeten dat je hebt door je genen bepaald. Dit geldt niet voor andere pigmentvlekken, die vaak verschijnen als je ouder wordt. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van huidverkleuringen:

  • Hormonale disbalans met verschillende oorzaken, zoals de overgang of een zwangerschap;
  • Het slikken van anticonceptie;
  • Overactieve schildklier of slecht werkende bijnier;
  • Teveel blootstelling aan de zon (vooral als je geen zonnebrand draagt);
  • Irritaties door verschillende huidverzorgingsproducten;
  • Littekens door acné;
  • En veel, veel andere, minder duidelijke dingen.

Manieren om met verkleuringen van de huid om te gaan

Ik ontdek Amerika niet door te zeggen dat het veel makkelijker is om vlekken te voorkomen dan om er weer af te komen. Maar, als je al last hebt van imperfecties en plekken op je gezicht, dan zijn er een paar opties om dit probleem tegen te gaan.

Als eerste kun je naar een schoonheidsspecialist gaan om, bijvoorbeeld, het pigment met een laser of microdermabrasie te verwijderen. Deze behandelingen zijn erg duur, dat moet je wel in gedachten houden. Ik vind deze behandelingen niet de moeite waard als de verkleuringen minimaal zijn (en niet over het hele gezicht verspreid). Ik zou je dan aanraden om minder geld te investeren in een gezichtscrème, een OTC zalf of mijn favoriete cosmetica, een verhelderend gezichtsserum. Als je consequent gebruik maakt van de juiste cosmetica (minimaal eens per dag), dan ben je snel van die ongewenste pigmentvlekken en plekjes af. Het mooiste is, dat je er jouw huis niet voor uit hoeft.

DE BESTE VERHELDERENDE GEZICHTSSERUMS

Natuurlijk zijn niet alle gezichtsserums geschikt voor verkleuringen op de huid. Zelfs niet alle gezichtsserums die ontwikkeld zijn voor dit huidtype werken goed. En ik weet wat ik zeg, vertrouw me.

Ik deel mijn ervaringen om jou te helpen het meest geschikte huidverzorgingsproduct te vinden. Bekijk deze 5 gezichtsserums die goed zijn in het verwijderen van verkleuringen in het gezicht. (Ik heb ze zelf getest.)

Ik ben echt benieuwd of je deze producten al kent. Misschien heb je al de kans gehad om ze te gebruiken. Als dat zo is, deel dan je mening met me in de reacties. Als je andere verhelderende huidverzorgingsproducten kent die de moeite waard zijn, laat dan ook een reactie achter. Wie weet, misschien helpt het me wel om mijn lijst met beste verhelderende gezichtsserums uit te breiden!

Nr. 1. Nanoil Vitamin C Face Serum

Nanoil Vitamin C Face Serum

Dit is mijn favoriete gezichtsserum. Het hielp me af van mijn vlekken en pigment. Het bevat geëthyleerd ascorbinezuur, de meest stabiele vorm vitamine C. Deze voedingsstof heeft een paar taken, die het goed uitvoert. Wat doet het? Verjongen, de huid lichter maken, beschermen tegen de zon en verkleuringen verwijderen. De formule bevat ook een plantaardige antioxidant, de textuur is niet vet, veganistisch en natuurlijk. Het serum voedt en maakt de huid direct glad, maar nog belangrijker: binnen 2-3 weken waren mijn vlekken verdwenen! Een groot pluspunt, Nanoil!

meer informatie: www.nanoil.nl

Inhoud: 50 ml

Nr. 2. Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop Serum

Klairs is een ander merk dat een goed aanbod heeft in hun brede productlijnen. Mensen die last hebben van verkleuringen zullen geïnteresseerd zijn in dit vitamine gezichtsserum met L-ascorbinezuur (pure vitamine C) en een mengsel van 10 plantenextracten en oliën. Als je enthousiast wordt van zulke rijke formules, dan is het Freshly Juiced Vitamin Drop Serum echt wat voor jou. Het voedt, ontspant en hydrateert mijn huid. Mijn huid gaat stralen.

Inhoud: 35 ml

Nr. 3. The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution

Als ik het heb over de beste verhelderende serums, dan kan ik het serum van The Ordinary niet overslaan. Hoewel ik geen grote fan van hun producten, wilde ik het Ascorbic Acid toch proberen. Dit is zonder twijfel een effectief product, maar 15% vitamine C is teveel voor mijn gevoelige huid. Ik adviseer je om een sample van het serum van The Ordinary te kopen en eerst te kijken of het voor jou werkt voordat je het normale product koopt.

Inhoud: 30 ml

Nr. 4. Olehenriksen Truth Serum

Ik weet dat het raar klinkt maar ik heb goede herinneringen aan het Olehenriksen Truth gezichtsserum. Dit niet vette huidverzorgingsproduct bevat vitamine C en collageen. Een formule zonder olie, perfect voor een vette huid met pigmentvlekken. Dit serum verheldert, maakt de huid soepeler en hydrateert. De textuur is te vergelijken met een lichtgewicht gezichtscrème, met een oranje kleur. De huid absorbeert het goed, wordt gevoed en ziet er beter uit.

Inhoud: 30 ml

Nr. 5. Sesderma C-VIT Liposomal Face Serum

Tot slot een verhelderend gezichtsserum dat de ster is van de producten van Sesderma. Ik heb het Liposomal Serum een paar maanden geleden gebruikt. Het bevat vitamine C, extract van witte moerbei en ginkgoblad, hyaluronzuur en peptiden. Hoewel ik het niet kan beschrijven als een volledig natuurlijk product, werkt het best goed. Verkleuringen worden geminimaliseerd, de huid gehydrateerd en geëgaliseerd. Eén nadeel: ik vind het serum te duur.

Inhoud: 30 ml

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel
0 shares