Hoe verwijder je mee-eters? Mijn betrouwbare methodes voor reinigen

Ik moet toegeven dat, tot ik cosmetologielessen nam, ik geen idee had van het probleem van een ongezuiverde huid voor zo veel mensen. Bijna alle vrouwen, ongeacht het type huid (vettig, droog of gecombineerd), gebruiken verschillende manieren om van verstopte poriën af te komen. Conlucsie?

We hebben allemaal betrouwbare en effectieve manieren nodig om de huid grondig te reinigen. 

Uit mijn eigen ervaring weet ik dat het allemaal afhankelijk is van onze behoeften, ons huidtype en de vatbaarheid voor verschillende ingrediënten. Voor sommigen zal het gloednieuwe masker wonderen verrichten en voor anderen zal het geen onzuiverheden verwijderen – in tegenstelling – het zal irritaties veroorzaken. Alles is een kwestie van individuele voorkeuren. Daarom:

Presenteer ik mijn bewezen, effectieve (in ieder geval voor mij), goedkope manieren waarop je zelf kunt proberen om mee-eters te verwijderen van je gezicht 🙂

Verder, om echt te weten hoe je met dit probleem omgaat, moet je weten dat waar je echt mee worstelt. Mee-eters (verstopte poriën) zijn onzuiverheden die de haarzakjes verstoppen. Waar komen zij vandaan? Zij worden bijvoorbeeld veroorzaakt door overmatige talgafscheiding, wat in combinatie met millieuvervuiling en dode huidcellen zorgt voor een donker, lelijk en moeilijk te verwijderen stip op de huid.

MIJN MANIEREN OM MEE-ETERS TE VERWIJDEREN

Scrubben om te voorkomen

Het kan klinken als een zinsdeel uit een boek, maar ik vind dat dit wel degelijk waar is. Het belangrijkste is voorkomen. We moeten alles doen om het probleem te voorkomen zodat we het later niet meer hoeven te bestrijden. In mijn geval, merkte ik minder lelijke mee-eters op nadat ik begon met het regelmatig exfoliëren van mijn huid. Soms kies ik de kant-en-klare scrubs die beschikbaar zijn bij de drogist, maar vaak maak ik ze zelf. Ik meng kokosolie, amandelolie of jojoba-olie met ruwe suiker en maak een zelfgemaakte suikerscrub. Geen onzuiverhden – geen verstopte poriën! 🙂

Maskers en patches 

Ik gebruik ze zo graag! Zij zijn er in verschillende vormen, we kunnen ze kopen of zelf maken. Het is heel belangrijk dat ze actieve kool bevatten – een ingrediënt die de huid grondig zuivert. Japanse zwarte gezichtsmaskers zijn onlangs hits geworden. Echter, je moet voorzichtig zijn wanneer je ze gebruikt – ze kunnen irriteren. Ik raad ook neuspleisters aan. Je maakt ze simpelweg nat en plakt ze op je neus (daar verschijnen de meeste mee-eters). Nadat het volledig is opgedroogd, trekken we het gewoon van de huid, samen met de onzuiverheden. Ze bevatten ook kool, maar zijn milder voor de huid en minder duur.

Echter, je kunt zelf een zelfgemaakte gezichtsreiniger maken. Het is heel gemakkelijk, gebruik simpelweg een actieve kool (beschikbaar bij elke apotheek) en combineer het met een olie. Nog een goed idee is om een geklopt eiwit te gebruiken met citroen of cranberrysap of een infusie van vlaszaad na het verkoelen van de probleemgebieden.

Wat vind je van mijn ideeën? Laat het me weten! 🙂

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares