Hoe werkt een zelfbruinende crème? Mijn favoriete huid bruin makende cosmetica

Meiden houden van een bruin kleurtje 😉 De meerderheid van vrouwen houdt ervan om een sun-kissed lichaam te hebben. Echter, wat moet je doen als de lente en het begin van de zomer bewolkt zijn? Een goede zelfbruinende crème is hierbij mijn voorstel. Maar gebruik hem verstandig!

Hoe gebruik je een zelfbruinende crème? Dit is een van mijn favoriete producten die ik altijd aan het begin van de zomer gebruik. Sterker nog, ik begin enkele dagen voordat de tijd van korte rokjes en jurkjes aanbreekt met het aanbrengen van de cosmetica. Ik voel me niet op mijn gemak met bleke benen en ik denk dat je dat wel kan begrijpen.

Als je een zelfbruinende crème gebruikt, onthoud dan:

  • koop niet de goedkoopste, want het is goed mogelijk dat je on oneven bruine kleur krijgt;
  • het is het aantal oliestoffen dat telt, niet de hoeveelheid bruinende stoffen;
  • om de dode huidcellen te verwijderen voordat je de cosmetica aanbrengt;
  • de verzadiging van de kleur is afhankelijk van de hoeveelheid van de cosmetica die wordt gebruikt en het aantal applicaties.

Het is mijn ervaring dat een hoogwaardige zelfbruinende crème wat meer kost, maar deze investering betaalt zichzelf terug. Goedkopere cosmetica met een bruinende werking laten vaak lelijke vlekken achter, ongeacht hoeveel moeite we stoppen in het evenredig verdelen van het product. Daarbij heb je met een goedkopere zelfbruinende crème kans dat het de huid oranje kleurt, waardoor het uiteindelijke effect er onnatuurlijk en kunstmatig uitziet. Tenslotte zoeken we een product dat onze huid helpt om het echte bruine kleurtje van de zon na te doen, niet waar?

De beste zelfbruinende crèmes zijn (naar mijn mening):

  • Dove DermaSpa, Summer Revived
  • Fabulous Self Tan Mousse Medium Vita Liberata
  • Saint Tropez Self Tan Bronzing Mousse

Hier volgt de belangrijkste vraag. Weet iemand hoe een zelfbruinende crème werkt?

Ik zou de quiz kunnen doen, maar ik ben bang dat de meerderheid van jullie het antwoord niet zou weten. Heb je je ooit afgevraagt hoe een reguliere zelfbruinende crème werkt? Wanneer het matcht met het lichaam, zal de zelfbruinende crème zijn taak volbrengen, zodat het niet langer nodig is om je bezig te houden met hoe het product werkt. Ik heb ook gehoord dat sommige mensen geloven dat een zelfbruinende crème een soort lichaamsverf is, en dat je daarom niet direct na het aanbrengen het water in kunt. Onzin!

Een zelfbruinende crème is een cosmetisch product dat de huid een bruine tint geeft dankzij een actieve stof (DHA), wat een chemische reactie ondergaat met aminozuren in het corneum. Het kleurt de huid an 1-2 uur na het aanbrengen. Dit is de reden waarom je niet het water in mag gaan, omdat het product dan zou kunnen vervagen. Bovendien heeft de cosmetica misschien nog niet genoeg tijd gehad om te worden geabsorbeerd waar het hoort. Wat belangrijk is, is dat het effect van de bruine kleur verdwijnt met het natuurlijke proces van huidexfoliatie.

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares