Verzorging van de gecombineerde, acne en vettige huid met kruiden

Hallo meiden!

Het bericht van vandaag is ontworpen voor degenen van jullie met een gemenge, vettige en acne-huid. Ik weet dat het moeilijk is om te zorgen voor dit type huid, omdat ik ook altijd de strijd moest aangaan met puistjes en overmatige talgproductie. Gelukkig hebben kruidentoners en natuurlijke cosmetica mij veel geholpen. Als je zulke zelfgemaakte preparaten eens wilt proberen, lees mijn bericht dan verder.

KRUIDEN VOOR ACNE

Ik vind dat ze geweldig werken. Als je problemen hebt met acne, jouw huid vettig is en je kunt geen geschikte matterende foundation vinden, dan zullen deze kruiden jou helpen. Zij ontvetten maar drogen de huid niet uit, verwijderen het overtollige talg en zweet en geven het gevoel van lichtheid en frisheid, helpen acne en ontstekingen genezen. Verder hebben zij een antiseptische werking en trekt de huid erdoor samen, reinigt het de huidporiën en voorkomt het dat bacteriën zich vermenigvuldigen, wat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van acne.

Je kunt infusies en afkooksels voorbereiden, welke jouw huid zullen verzorgen. Hoe bereid je een infusie voor? Gooi water op 90ºC graden over de kruiden, laat het staan tot het is afgekoeld en breng het ongeveer vier dagen lang aan. Bewara het in een koeljast. Gebruik alleen ‘zachte’ delen van kruiden, zoals bladeren en stengels, om de infusie de bereiden. Hoe bereid je een afkooksel voor? Giet kokend water over kruiden, met een temperatuur welke je ongeveer 10 minuten moet bewaren. De aanwijzingen voor gebruik zijn vergelijkbaar met infusies. Het verschil is echter dat een afkooksel moet worden gemaakt van ‘harde’ plantendelen (schors, wortel). Kruidentoners moeten in een koelkast worden bewaard, omdat de vervaldatum kort is.

KRUIDENTONERS

Tijm

Wordt gebruikt om aandoeningen van het bovenste deel van de luchtwegen te behandelen. Dit kruid wordt ook gebruikt om acne te behandelen. Het trekt de huid delicaat samen en reinigt de huidporiën. Het werkt antibacterieel en antischimmel, vergemakkelijkt de genezende processen van wonden, vertraagt ontstekingen en de ontwikkeling van acne. Je kunt een tijminfusie voorbereiden om de problemen met jouw teint te verhelpen.

Akkerpaardestaart

Het is een rijke bron van silica. Akkerpaardestaart is in staat om de huid glad te maken, te ontvetten en te reinigen, en het trekt de huidporiën samen. Het gaat de ontwikkeling van mee-eters tegen. Dit kruid is perfect om een afkooksel voor te bereiden. Mensen met een huid die de neiging heeft om littekens en verkleuringen te krijgen, moeten de plant met zorg benaderen. Akkerpaardestaart is ook bekend om zijn foto-irritaties. Dit betekent dat wanneer het wordt aangebracht op de huid en wordt blootgesteld aan de zon, het mogelijk is dat dit kruid verkleuringen veroorzaakt.

Salvia officinalis

Het bevat verlichtende eigenschappen en toont een positief effect op acne, vettige en gecombineerde huid. Het werkt ontstekingsremmend en verlicht irritaties. Verder reguleert dit kruid de talgproductie en, tegelijkertijd, regelt het de glans van de T-zone. Salvia officinalis reduceert en reinigt huidporiën en levert het effect van verkoeling en frisheid. Je kunt een Salvia officinalis-infusie voorbereiden om de conditie van jouw gezichtshuid te verbeteren.

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares