Welke schoonheidsfouten moet je vermijden in huidverzorging?

Hoe gaat het, meiden?

Vandaag richten we ons op onze schoonheidszonden. Helaas zondigen nog velen van ons op dit gebied. Er zijn verschillende redenen: luiheid, gebrek aan kennis over de juiste verzorging, geen toegang tot professionele producten. Als jij je ook schuldig maakt aan de schoonheidscriminaliteiten, lees dan verder! Je zult zien hoe een goede huidverzorging eruitziet.

GECOMBINEERDE HUID

De verzorging ervan is zeer veeleisend. De meeste vrouwen verwarren een gecombineerde huid met een normale huid. Ze denken dat een glanzende kin, neus en voorhoofd typisich zijn voor de normale teint. De waarheid is dat er veel talgklieren in deze gezichtsdelen zitten en zij zullen altijd talg produceren. Laten we overgaan op de verzorging voor een gecombineerde huid. Je moet de juiste cosmetica kiezen die de huid tegelijkertijd matteren en hydrateren, de functie van talgklieren reguleert en de huid niet laat uitdrogen. Gebruik geen dikke formules en geen producten met uitdrogen stoffen. Degenen met pH 5.5 en lichtgewicht gels of emulsies zijn de beste keuze.

GEVOELIGE HUID

Als je cosmetica gebruikt voor een gevoelige teint maar je hebt dit huidtype niet, breng je veel schade aan. Waarom? Je biedt het niet de juiste ingrediënten. Verder worden een gevoelige en voor allergie gevoelige huidtypes vaak door elkaar gehaald. Beide moeten op een compleet andere manier worden behandeld. Natuurlijk moet je geen ontvettende, uitdrogende en sterk reinigende producten gebruiken. Kies cosmetica met een paar actieve ingrediënten. Zij moeten verlichtende, hydraterende en beschermende eigenschappen hebben. Dermocosmetica of hypoallergene producten werken heel goed.

VOOR ACNE GEVOELIGE HUID

Het is meestal te hard gereinigd, geëxfolieerd en uitgedroogd. Als je cosmetica gebruikt die op deze manier werken, raak je van puistjes af en matteer je de huid maar voor bepaalde tijd. Als gevolg wordt er meer talg geproduceerd. Puistjes en mee-eters verschijnen op je gezicht. En het enige dat je hoeft te doen is verlichtende, hydraterende en voedende producten gebruiken. Als je lijdt aan ernstig acne, bezoek dan direct een dermatoloog. Probeer de acne niet zelf te behandelen, want je kunt het alleen maar erger maken.

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares