Hoe doe je een behandeling met olie op vet haar?

Er wordt gezegd dat elk haartype behandeld kan worden met olie. Daardoor besloot ik zelf te testen of dit ook geldt voor mijn vette haar. De resultaten van mijn experiment zijn heel positief, ik ga ze zo met je delen. Ik zal je ook vertellen welke fouten je niet moet maken als je jouw vette haar met olie behandeld.

Behandeling met olie op haar: De meest effectieve methode & hoe kies je een olie

Een behandeling met olie is het meest effectief als je het op droog haar doet. Wat houdt dat in? In het kort: je brengt een olie aan op droog en gewassen haar en verwijdert het later met een shampoo. Als je last hebt van vet haar kun je de olie beter combineren met een conditioner. Maak het haar vochtig en breng een conditioner en olie aan. Door deze manier wordt het haar beter gehydrateerd.

Als je de behandeling liever op droog haart uitvoert, zorg er dan voor je eerst een conditioner met de olie aanbrengt. Masseer de conditioner in de lokken. Daardoor zorgt het vet ervoor dat het vette van je haar verwijderd wordt. Zorg ervoor dat je de goede hoeveelheid olie gebruikt. Het kan anders lastig worden om alle olie uit het haar te spoelen. Als je last hebt van vet haar, gebruik dan één lepel olie.

Het is ook belangrijk dat je de juiste soort olie kiest. Probeer kokosolie, rijstolie, olijfolie of een mengsel van deze oliën. Zorg er aan de andere kant voor dat je de volgende oliën vermijdt: lijnzaadolie, soja-olie, hennepolie en castorolie.

Olie gebruiken op gewassen haar

Is het goed om olie te gebruiken op haar dat net gewassen is? Ik denk dat ik je ga verrassen door te zeggen dat zelfs vet haar zo’n soort behandeling nodig heeft. In dit geval moet je de olie alleen op de puntjes gebruikt. Hierdoor zul je minder last hebben van gespleten puntjes. Zorg er wel voor dat je een kleine hoeveelheid olie gebruikt. Doe hetzelfde met een mist: kies een hydraterende mist.

Wist je dat…

…er minder talg geproduceerd wordt als je het haar regelmatig met olie behandeld? Met andere woorden: als je de juiste olie kiest en deze op de goede manier gebruikt kan je verwachten dat jouw hoofdhuid met de tijd minder vet wordt. Hoe kan dit? In de meeste gevallen is seborroe een reactie van de huid op overmatige uitdroging. Ter verduidelijking: talgklieren produceren meer talg om de huid en het haar te smeren. Zoals je kunt zien brengen natuurlijke schoonheidsoliën het werk van talgklieren in evenwicht.

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares