Een wekelijks regeneratieplan voor alle typen haar

Hey! Hoe is het?

Ik heb een echte traktatie voor je. Een blog waar jullie me regelmatig om vragen. Een plan om het haar te redden. Het doet wonderen, ik heb het zelf uitgeprobeerd en getest, 100% effectief. Dankzij dit wekelijkse programma heb ik geen problemen met mijn haar in de winter, zomer of bij het veranderen van de seizoenen. Ik heb mijn haar binnen een week geregenereerd, na een zinderende zomer en koude winter! Geloof me, het is haalbaar en het beste is dat je er geen professionele hulp voor nodig hebt waarbij je een klein fortuin aan behandelingen betaald. Hoe doe je het? Het zal je verbazen hoe simpel het is! Ik zal er verder niks over zeggen, laat de regeneratie van het haar beginnen! 🙂

Hoe regenereer je het haar binnen een week: MIJN PERFECTE PLAN

Plan: regeneratie van het haar binnen een week. DAG 1: Reinigen, scrub, detox

Voordat je met alle behandelingen gaat beginnen moet je de hoofdhuid en het gehele haar goed reinigen en ze ontdoen van giftige stoffen en achtergebleven restjes.

Op de eerste dag doe ik daarom een scrub voor de hoofdhuid en was ik mijn haar met een grondig reinigende shampoo. Ik moet je iets meegeven over scrubs voor de hoofdhuid: je hoeft hier geen grote fles van te kopen. Er zijn hoeveelheden te koop voor eenmalig gebruik. Als mijn hoofd en haar perfect gereinigd is gebruik ik een haarmasker. Het masker dat ik gebruik bevat veel voedingsstoffen en is erg licht (ik wil mijn haar niet meteen aan het begin van mijn regeneratie plan overbelasten). Zoek een masker dat planten-, kruiden- en fruitextracten bevat.

Plan: regeneratie van het haar binnen een week. DAG 2: Eerste haarolie behandeling

Op de tweede dag behandel ik mijn haar met het best regenererende elixer dat er bestaat: een natuurlijke olie. Het kan één olie zijn of een mengsel van een aantal oliën die de conditie van het haar en de hoofdhuid verbeteren. Persoonlijk heb ik een hekel aan Hindu oliën omdat ik de geur haat. Ik gebruik sinds kort Nanoil voor gemiddeld poreus haar en ik vind dit de beste olie die ik ooit gebruikt heb. Het past perfect bij mijn haar, ruikt heerlijk en kan ook op de hoofdhuid gebruikt worden.

Verspreid de olie over gewassen haar (gebruik een shampoo die de schubben van het haar opent) en hoofdhuid. Vochtig haar absorbeert de olie beter. Laat het masker ongeveer een uur zitten. Als je tijd hebt kun je het de hele nacht laten zitten (doe een handdoek om het haar om je kussen schoon te houden). ’s Ochtends was je het haar grondig.

Plan: regeneratie van het haar binnen een week. DAG 3: Vitamine, kruiden, maskers

Natuurlijke olie brengt het haar veel waardevolle vetzuren en vitaminen. Het zou zonde zijn om deze stoffen te laten vervliegen. Om alle nutriënten in het haar te houden behandel je de lokken met een aanvullende portie vitaminen uit een haarmasker. In de meeste gevallen hebben dit soort producten ook een hydraterend effect. Ook blijft het haar vaak lang zacht na zo’n behandeling.

Plan: regeneratie van het haar binnen een week. DAG 4: Hydratatie

Als je het haar wil aanvullen met water heb je een bevochtigingsmiddel nodig. Gebruik het niet te vaak want dan kun je tegengestelde effecten bereiken. In mijn plan wijd ik 1 dag aan hydratatie, dit is echt genoeg.

De beste type moisturizers zijn degene die goed getolereerd worden door het haar: panthenol, glycerine, aloë vera en hyaluronzuur. Je kunt ze in de vorm van een masker, conditioner, haarwas of hoofdhuidconditioner kopen. De keus is aan jou. Ik ga voor een lichte hydraterende mist. Dit is alles wat ik nodig heb om mijn haar aan te vullen met water.

Plan: regeneratie van het haar binnen een week: DAG 5: Tweede haarolie behandeling

Het haar behandelen met olie is zo vreselijk effectief dat ik het lastig vind om de kracht ervan te vergelijken met een andere behandeling. Daarom behandel ik mijn haar vaak met olie tijdens mijn week voor regeneratie. Vroeger verving ik natuurlijke oliën door dure ampullen maar ik kon alleen maar concluderen dat dit nergens voor nodig was, natuurlijke olie dient het doel perfect. Bovendien moeten ampullen alleen op de hoofdhuid aangebracht worden en olie kan op het hele haar gebruikt worden.

Plan: regeneratie van het haar binnen een week: DAG 6: Keratine

Wat zou regeneratie van het haar zijn zonder keratine? Als je sterk en dik haar wil dat niet op hooi lijkt is keratine je beste vriend. Het goede nieuws is dat je dit bij de drogist kunt kopen. Deze producten zijn net zo effectief als de professionele producten van de kapper. Je kunt het haar thuis behandelen met keratine. Ik raad je aan om de OGX series te gebruiken. Was de lokken eerst met een reinigende shampoo en breng dan het keratine masker aan.

Plan: regeneratie van het haar binnen een week: DAG 7: Azijn en olie (derde haarolie behandeling)

Wijd de laatste dag van het regeneratie plan aan de derde haarolie behandeling. Breng een natuurlijke olie aan op het haar en de hoofdhuid en laat dit een uur (of langer) zitten. Was het haar maar gebruik voor de laatste spoeling azijn in plaats van water (dit kan appelazijn zijn of een speciale haarwas van Yves Rocher). Azijn helpt de haarschubben sluiten en laat de lokken glanzen. Azijn is de kerst op de taart van dit regeneratie plan. Het brengt de pH-waarde van de schedel in balans, laat het haar glanzen en maakt het zacht. Ik gebruik azijn niet alleen tijdens mijn regeneratie week, ik gebruik het veel vaker.

Regeneratie binnen een week. What’s next?

Je wil natuurlijk dat de effecten die je in deze week bereikt hebt zo lang mogelijk aanhouden. Hoe geniet je van deze gezonde lokken? Bescherm het haar tegen beschadiging door de puntjes in te smeren met een serum. Daarnaast kun je natuurlijke haarproducten gebruiken, er is niks dat het haar meer vernietigd dan een gel of spray met synthetische stoffen. Ik gebruik een gel van lijnzaad die mijn haar niet alleen voedt maar ook laat glanzen.

Ik wil nog één suggestie doen. Op warme dagen, als je tijd doorbrengt in een warme kamer, gebruik dan dagelijks een moisturizer. Ik adviseer een kruidendestillaat, dit spray je op het gezicht en het haar. Veel vrouwen gebruiken een mist of bloemenwater dat op vochtig haar kan worden gebruikt. Veel van hun gebruiken ook natuurlijke oliën om het haar te beschermen tegen stedelijke vervuiling.

EXTRA:

RECEPT VOOR GEL MET LIJNZAAD

Ik wil mijn recept graag met je delen. Doe lauwwarm water over de lijnzaad (het lijnzaad moet onder water liggen) en laat dit een nacht liggen. ’s Ochtends is jouw gel klaar om te gebruiken. Het enige wat je nog moet doen is de zaadjes verwijderen voordat je de gel gebruikt. Je kunt hem ook toevoegen aan zelfgemaakte maskers.

Ken jij recepten voor zelfgemaakte haarmaskers? Zo ja, deel ze met mij in de reacties. Ik weet zeker dat veel lezers (inclusief mezelf) ze zullen proberen!

Tags: , , , , , , , , ,

Aanbevolen voor jou

Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 shares